Campus Fesztivál 2022

2022.07.22. 09:53

Mikor még a Vekerin volt a fesztivál – Lukács Lacival nosztalgiáztunk

Nincs kihagyhatatlan dal: a Tankcsapda nem egy egyslágeres zenekar – vallja a frontember.

Forrás: Molnár Péter

A Campus Fesztivál második napján lépett színpadra a Tankcsapda, a srácok tisztán emlékeznek azokra az időkre, amikor a debreceni könnyűzenei rendezvény még Veker-tó fesztivál néven futott. A debreceni buli hivatalosan Campus Fesztivál néven először 2007-ben szerepelt, előtte 2002 és 2006 között a Vekeri-tó környékén szórakoztak a bulizni vágyók, ám akkoriban inkább hagyományosnak mondható fesztivál volt, nem úgy, mint most – idézte fel Lukács Lacitól. 

Az óriási parkos területen rengetegen sátraztak, sokkal másabb volt a jellege, mint a mostaninak. Amióta a Nagyerdőn rendezik meg a többnapos partit, azóta színesedett és szélesedett a zenei kínálat is. Amíg az első években inkább könnyűzenei fesztivált volt, most sokkal inkább kulturális fesztiválról beszélhetünk, aminek persze a zene, ideértve a rockzene is fontos része – jegyezte meg a frontember. Hozzátette, a Tankcsapda 33 éves zenekar, éppen ezért a Campuson többnyire fellépni járnak, igaz, 1-2 alkalom volt, amikor vendégként is kilátogattak, viszont ez a fesztiválszezon miatt nehezen kivitelezhető.

Két új dal biztosan lesz

– Egyrészt semennyiben, másrészt pedig nagyon is – válaszolta Lukács Laci arra a kérdésünkre: mennyiben másabb színpadra lépniük Debrecenben, mint bárhol máshol Európában? Mint elmondta, igyekeznek mindenhol a lehető legjobb formájukat hozni, így a Campuson is. Ennek ellenére hozzátette, a cívisvárosban sokkal több olyan ember is eljön a koncertjeikre, akikkel személyes kapcsolatban állnak: családtagok, barátok stb. 

Éppen ezért Debrecenben játszani egy picivel mégiscsak másabb számukra, mint máshol.

Kíváncsiak voltunk arra, az együttes szerint van-e a Tankcsapdának olyan száma, aminek muszáj megszólalnia a koncerteken. Lukács Laci rávágta: a Tankcsapda nem egy zenegép, amibe bedobunk egy érmét, majd megnyomunk egy gombot és már szól is a kedvenc zenénk. – A koncertsorozatainkat úgy állítjuk össze, hogy elsősorban mi hárman jól szórakozzunk – kacagott fel. Kiemelte, ezáltal tudják szórakoztatni azt a rengeteg embert, akik a színpad előtt tombolnak. 

Egyébként kihagyhatatlan dal nincs a zenekarunk életművében, vagy ha van is, akkor nem egy, hanem rengeteg – fogalmazott Laci. Hozzátette, ha megkérdeznénk 10 ember, melyik a kedvenc „técsé” száma, akkor lehet mindannyian mást mondanának, ami egy szuper dolog. Ez azt is jelzi egyben: a Tankcsapda nem egy egyslágeres zenekar.

A debreceni rockbandának folyamatosan készülnek új dalai. Laci kiemelte, két dalt biztosan kapnak idén a rajongók, ugyanis a stúdiófelvételeken már túl vannak, az egyiknek már a videóklipje is elkészült.

NE


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában