Különleges mozgásforma

2021.10.27. 10:49

Kategóriájának legjobbja lett a debreceni rúdsportos

Monica Vasilescu első helyezést ért el a Magyar Levegősport Kupán.

Monica Vasilescu bízik abban, hogy a jövőben még többen érdeklődnek majd a rúdsport iránt | Fotó: Monica Vasilescu-archív

Fotó:

A közelmúltban rendezték meg a Magyar Levegősport Kupát, ahol Monica Vasilescu, a Csíkszeredából származó debreceni lakos a haladó rúdsport kategóriában első helyezett lett. Mint megtudtuk, a versenyen csaknem 120-an indultak kezdő, középhaladó, haladó és elit kategóriában.

Különböző korosztályokban mérettették meg magukat a női és férfi versenyzők. Monica Vasilescunak nem ez az első versenyszereplése, az idei bajnokságon a rúd szak­ágban haladó, negyven év feletti nők kategóriájában indult.

Monica Vasilescu bízik abban, hogy a jövőben még többen érdeklődnek majd a rúdsport iránt | Fotó: Monica Vasilescu-archív

Még 2012-ben ismerkedett meg a rúdfitnesszel, 2019-ben pedig már a Rúdsport Magyar Bajnokságon, a profi felnőttek kategóriájában elhozhatta a legjobbnak szánt érmet. – A járványidőszak igencsak megnehezítette a sportolók elmúlt két évét, éppen ezért is örültem annyira, hogy végül tudtam indulni ezen a megmérettetésen. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a zsűri úgy vélte, az én koreográfiám a legjobb. Nem volt kötelező elem, forgás, mindannyian olyan mozdulatsorozattal léphettünk színpadra, amit magunk találtunk ki, szabadon választhattunk – fogalmazott a Naplónak, hozzátéve, bízik abban, hogy az elkövetkezendő időszakban még többen érdeklődnek majd az általa kedvelt mozgásforma iránt.

– Örülök, mert azt látom, Debrecenben elég sokan kíváncsiak a rúdfitneszre, és külön kiemelendő, hogy nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is érdeklődést mutatnak – jegyezte meg.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában