Újraélesztésben segíthetnek

2021.09.30. 12:41

Életmentő Pont lett a McDonald’s két debreceni étterme

Fotó: Országos Mentőszolgálat

A magyarországi McDonald’s éttermek közül elsőként a debreceni csatlakozott az Országos Mentőszolgálat „Életmentő Pont” programjához – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írja közösségi oldalán a Országos Mentőszolgálat. A vendéglátásban ezzel egy olyan kezdeményezés iránt kötelezte el magát az étterem, amely nemcsak a vendégeik, hanem az étterem közvetlen környezetében hirtelen szívmegállás miatt életveszélybe jutó emberek újraélesztését is biztosítja. Mint megtudtuk, a Kishegyesi és a Füredi úton lévő vendéglők vállalták, hogy félautomata defibrillátor készüléket vásárolnak, emellett ötvenkét dolgozó megtanulta helyesen kezelni az eszközt, hogy minél több ember életét meg tudják menteni – közölte a Naplóval Cserháti Gabriella tulajdonos.

Fotó: Országos Mentőszolgálat

52 mekis dolgozó

– Ez az országban egy egyedülálló kezdeményezés – nyomatékosított. – Mindannyiunk számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, az Életmentő Pont márkanév azt jelenti a vendégeink, illetve a közelben bajbajutottak számára, ha segítségre van szükségük, akkor számíthatnak ránk. Bízunk abban, hogy ritkán kell használnunk a készülékeket és a tudásunkat, azonban mérhetetlenül örülünk annak, ha egyszer is szükség lesz a segítésünkre, akkor azonnal tudunk cselekedni, életet fogunk tudni menteni – legalábbis ennek érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. A kollégáim nagyon lelkesek, örömmel fogadták a kezdeményezést, ugyanis ez egy hatalmas lehetőség, amivel mindenkinek élnie kell – fogalmazott, majd kiemelte, napjainkban vezető haláleset a hirtelen szívhalál, ezért is fontos, hogy minél több emberhez eljusson:

segítenünk kell!

A kezdeményezés kapcsán Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi regionális igazgatója a közelmúltban átadta az erről szóló oklevelet – elismerést – Cserháti Gabriellának, a debreceni McDonald’s éttermek ügyvezetőjének.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában