nyaralás

2021.08.13. 14:37

Színes programok és finom strandételek várják a fürdőzőket a Balatonnál

Használjuk ki a nyár hátralevő részét: irány a magyar tenger!

20210708 Balaton Csopak Balatoni oldal, helyszíni riport az északi partról. Strand Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: MW-archív

Megyénkből is egyre többen utaznak a Balaton északi partjára, ami érthető, ugyanis megannyi látnivaló és kikapcsolódási lehetőség várja a nyaralni vágyókat. Az idei időjárásra nem panaszkodhatunk, hiszen forró napokból egyáltalán nincs hiány, ami Közép-Európa legnagyobb tava környékén is érzékelhető: a kirándulók szinte ellepték a Balatont!

Nevezetességeket is találunk

A Keszthelyi-hegység déli lejtőin Vonyarcvashegyre bukkanhatunk, ami az elmúlt években kedvelt üdülőhely lett a fővárosiak, illetve a távolabbról érkezők körében is. A helyi strandot évek óta a legjobb balatoni fürdőhelyek között említik, ami ugyanúgy hatalmas élményt tud nyújtani a családosoknak, mint a fiataloknak, illetve az idősebbeknek. Akkor sem kell szomorkodnunk, ha az időjárás nem mindig kedvező, hiszen számos település van a környéken, ahol érdemes szétnézni, felkeresni a főbb nevezetességeket. Ha városnézésre vágyunk, akkor irány Tapolca, Badacsony, vagy akár Keszthely, az utóbbi néhány kilométernyire található, ahol a helyi kispiac hangulata több tíz évvel visszarepít minket az időben. Nézzük meg testközelből a Festetics-kastélyt, készítsünk néhány képet a Kis-Balatonról, ha pedig a hőmérő higanyszála jóval 30 Celsius-fok fölé kúszik, akkor csobbanjunk egy nagyot a magyar tengerbe!

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában