karácsony

2020.12.24. 10:51

Ajándék az utolsó pillanatban: ötletek, amelyek biztos sikert aratnak

Ha az utolsó pillanatra hagytuk az ajándékok beszerzését, akkor sem kell elkeseredni.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az idei karácsony sok szempontból másabb, mint a korábbiak, az azonban biztos nem változott, hogy szeretnénk meglepni a családunkat, barátainkat, akikkel bizonyos korlátozásokkal ugyan, de együtt ünnepelhetünk ebben a nehéz időszakban is. Az ünnepi készülődés és a vírus okozta stresszesebb körülmények között viszont könnyen előfordulhat, hogy egy-egy ajándékot csak az utolsó pillanatban tudunk beszerezni.

Szerencsére a legtöbb üzlet még december 24-én is nyitva tart (ha karácsony után találkozunk az illetővel, akkor egy kicsit több idő is a rendelkezésünkre állhat), így még gyorsan meg tudjuk venni a hiányzó meglepetéseket. Amennyiben nehéz dönteni az ajándékot illetően, úgy érdemes egy pillantást vetni az alábbi listára, amelyben a kisebb és nagyobb dolgokat egyaránt összegyűjtöttünk.

Kávék, teák, italok

Minden üzletben hatalmas választékot találhatunk a legkülönlegesebb fajtákból: számtalan ízesítésben és kiszerelésben kaphatóak. A siker garantált, hiszen egy finom kávé, esetleg egy kitűnő bor biztosan nem kerül majd a szekrény vagy a kamra mélyére.

Könyvek, előfizetések

Amennyiben a megajándékozott igazi könyvmoly, esetleg valamilyen újság, magazin szerelmese, úgy ezek is tökéletes ajándékok lehetnek. Mivel úgyis egy rokonnak vagy barátnak lesz a meglepetés, pontosan ismerhetjük az ízlését, esetleg a könyvespolca tartalmát, így nem lehet melléfogni. Elvégre ki ne örülne annak, ha a kedvenc trilógiája legújabb kötetét vagy a jól megszokott, és kikapcsolódást jelentő sajtóterméke későbbi számait olvashatná általunk?

Filmek, videójátékok, zenei albumok

Bár idén a legnagyobb filmpremierek sorra elmaradtak, a régebbi klasszikusokból most is választhatunk, hiszen sok üzletben mai napig rendre ott sorakoznak a korábbi évek filmsikerei, esetleg sorozatai. Ebben az időszakban úgyis mindenki szeret kikapcsolódni, esetleg egy adag popcorn vagy maradék süti mellett megnézni valami jó filmet, így egy megszállott mozirajongónak igazi ajándék lehet egy jól kiválasztott kiválasztott DVD. De ugyanígy kellemes meglepetés lehet egy izgalmas videójáték vagy a kedvenc együttes legújabb albuma is.

Élmények, utazások, koncertek, mennyei ízek

A pandémia évében nem nagyon lehetett élvezni a korábbi, jól megszokott dolgokat, hiszen az év nagy részében a szállodák, éttermek, kikapcsolódásra alkalmas helyek mind zárva voltak. Ennek ellenére nagyon sok szolgáltatónál lehet jó előre, meghosszabbított felhasználási idővel ellátott utalványokat, belépőjegyeket venni. Az élmények az utóbbi időben amúgy is jó ajándéknak számítottak, az idei, igen ingerszegény és bezártságban töltött év után pedig igazi felüdülést jelenthetnek.

Társasjátékok, hobbikellékek

Itt a tél, szürke, ködös, esős, szerencsésebb esetben havas napok jönnek egymás után, amikor senki nem szeret kimozdulni (most amúgy sem lehet menni sehová). A hosszú estékre remek kikapcsolódást nyújthat egy társasjáték, szerencsére a legegyszerűbbektől a legösszetettebbekig bármilyet megtalálunk a játéküzletek polcain. Ugyanakkor, ha a megajándékozott személynek van valamilyen kézműves hobbija, ahhoz is beszerezhetünk még kellékeket.

Sütemények, finomságok, receptgyűjtemény

Valószínűleg egy finom, házilag készült süteménnyel, esetleg egy ízletes vacsorával is jó meglepetést tudunk okozni. Most úgyis itt van a nagy sütések, főzések ideje, így az ajándék nem feltétlenül kell a boltból a érkezzen. Hiszen ki tudna ellenállni a finom falatoknak? Ugyanilyen jó meglepetés lehet egy szakácskönyv is, esetleg egy, a saját, jól bevált receptjeinkből készült füzet is.

Illatszerek, ruhák, utalványok

Igen megszokott ajándékok, ki ne kapott volna már parfümöt, pulcsit vagy vásárlási utalványt jeles napokra? Az azonban biztos, hogy ha jól választjuk meg őket, akkor ezek is örömöt tudnak okozni. Végső esetben pedig még mindig választhatjuk a különböző üzletek ajándékutalványait, amelyek kissé személytelenek ugyan, de legalább biztosak lehetünk benne, hogy a megajándékozott valami olyat vásárol belőle, amire igazán szüksége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában