állati történet hajdúböszörményből

2020.01.15. 18:14

Kilencéves fiú a kaméleon hőse

Viktor imádja a hüllőket, Leon számára egy igazi barát.

Fotó: olvasói fotó

Napjainkban egyre többen hirdetik, mennyire fontos a bajba jutott állatok mentése. Sokszor halljuk a televízióban, rádióban – legutóbb a szilveszteri partik után – mennyi kóbor állat barangol az utcákon, azonban arról kevesen beszélnek: nem csak a négylábúak vannak veszélyben. Gavallérné Cserép Ibolya, a hajdúböszörményi édesanya kisfia kaméleonjáról nyilatkozott a Naplónak, aki mentett állatként került a családhoz. – Viktor, a kisfiam mindig is rajongott a hüllőkért, Leon, a kaméleonunk előtt egy szakállas agámánk volt, aki sajnos elpusztult túltenyésztési hibából egyéves korában. Viktor nagyon nehezen tudta feldolgozni az agáma elvesztését, így nagyon örült, amikor Leon hozzánk került. Egy iker testvérpár nevelte, de a gyermekpáros megunta a tartását, bizonyára nem megfelelő választás volt számukra, a fiamnak viszont igen, igazi megmentője a kaméleonnak – kezdte.

Fotó: olvasói fotó

Egyszerű tartás

Terráriumban tartjuk Leont, túl sok odafigyelést nem igényel, mondhatni, könnyű a tartása. Kifejezetten szereti az emberek közelségét, Viktor szelídítette meg, ami egyébként nem könnyű egy kifejlett kaméleonnál. Egy héten körülbelül háromszor étkezik, többnyire tücsköt, kézhez van szoktatva. Ha úgy van kedve, akkor nyugodt szívvel kézbe lehet venni simogatni. A kisfiam szobájában lakik, a terrárium az íróasztalán van, így mindig együtt lehetnek. Viktornak Leon egy igazi kincs, míg a kaméleon számára a kisfiam egy igazi hős, valóságos megmentő – hangsúlyozta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában