Bulvár-celeb

2023.11.22. 14:35

Magyar férfi gyilkolt Svájcban: vérfagyasztó részletek

Egy bármixert késelt halálra hónapokkal ezelőtt egy magyar Zürichben. A tettest hosszú hajsza után fogták el. A késelőt most két, korábbi gyilkossággal is kapcsolatba hozták.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Piotr Latacha

51 éves, magyar állampolgárságú, robosztus testalkatú, 185 centi magas, svájci lakcíme nincs. Különösen veszélyes – így szólt a körözési felhívás, miután a támadó leszúrta a mixert Zürich egyik bárja előtt, a nyílt utcán. Áldozata, Daniel Z. váltótársának már korábban jelezte, hogy elvadult a környék és ő szíve szerint már fegyverrel járna dolgozni, annyira nem érzi magát biztonságban. 

Az, hogy a magyar miért szúrta halálra a Langstrassen dolgozó Danielt, máig nem derült ki. Más azonban igen.

A svájci rendőrök egy 1985-ös gyilkossági ügyben is elő akarják venni a magyart, pedig a férfi akkor még kamaszévei közepén járt. A különösen és rejtélyes Haysom-ügy akkoriban nagy port kavart az USA-ban: a kanadai Elizabeth Haysom saját szüleit ölte meg német bűntársával, egyben élettársával Jens Söringgel Virginia államban. Sokáig hittek ártatlanságában a hatóságok, mert az áldozatok temetését is nagy gonddal, fájdalmas gyászt színlelve szervezte meg - írja a Metropol.

A gyilkos párt 1987-ben ítélték el 90 évre, de évekkel ezelőtt, 2019-ben, kormányzói kegyelemben részesültek és szabadultak.

Söringről pedig nemrég kiderült: kapcsolatban állt a most kézre került magyar gyilkossal. Németországi múltjuk kapcsolja össze őket, de erről egyelőre nem közöl részleteket a svájci sajtó.

Mindez összetett nyomozást kíván a rendőrségtől – írják a svájci lapok. Helyzetüket a magyar sem könnyíteni meg, mert elfogása óta egy szót sem szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában