Időjárás

2022.03.06. 16:39

Hétfőn változékony idő várható

Éjszaka fagyni fog.

Vasárnap éjjel nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg az északi országrészben előfordulnak kevésbé felhős területek is. Elsősorban a déli megyékben valószínű helyenként hószállingózás, néhol esetleg gyenge havas eső. 

Hétfőn a vastagabb, összefüggő felhősáv dél felé húzódik. Napközben az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A gomolyfelhők sokfelé összeállnak, de helyenként napos időszakok is lehetnek. Késő délután egyre többfelé csökken a felhőzet. Helyenként kialakulhat hózápor, néhol havas eső zápor, legnagyobb eséllyel egy középső összeáramlási zóna mentén. Egy-egy zápor sem kizárt. Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik.

   A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között várható, de a fagyzugokban -10 fok is lehet.  A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 2 és 8 fok között alakul.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!