HAON Sziréna

2018.02.15. 14:19

Az anyja elhagyta, az apja részegen zaklatta a nyíradonyi kislányt

Debrecen, Nyíradony - Fegyházra és börtönre ítélték a szülőket, szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése volt a vád.

Debrecen, Nyíradony - Fegyházra és börtönre ítélték a szülőket, szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése volt a vád.

Emiatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a Debreceni Törvényszék 2017 októberében B. Norbert elsőrendű vádlottat. Sz. Erika másodrendű vádlottat kiskorú veszélyeztetése miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Súlyosításért fellebbezett

A bíróság mindkét vádlott 5-5 gyermeke szülői felügyeleti jogát megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész a vádlottak terhére súlyosításért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa szerdán annyit változtatott, hogy másodrendű vádlott szabadságvesztésének próbaidős felfüggesztését mellőzte, és a vádlottat 2 év közügyektől eltiltásra is ítélte.

Ittasan bántalmazta

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2010 augusztusa és novembere között tartottak szorosabb kapcsolatot egymással, amely során a másodrendű vádlott várandós lett. Az asszonynak akkor már volt 3 gyermeke előző élettársától és az elsőrendű vádlottnak is volt 4 gyermeke. A közös gyermekük, a sértett 2011-ben született. A másodrendű vádlott 2012 júniusában végleg elköltözött előző élettársától és magával vitte az elsőrendű vádlottól született gyermekét. Néhány hónap múlva új élettársa lett, akitől 2013-ban született újabb gyermeke.

Az eltelt időszakban az asszony rövidebb-hosszabb időre elhagyta élettársát, ilyenkor férfiakkal ismerkedett és összeköltözött valakivel. Ilyenkor a kiskorú sértettet hol elhozta nagynénjétől és vitte magával, hol pedig ismét visszavitte a kislányt. 2013 márciusában volt élettársa végleg visszafogadta a másodrendű vádlottat, azonban a sértett nélkül. Ezért az asszony a kiskorú sértettet végleg édesapjánál, az elsőrendű vádlottnál hagyta Nyíradony-Tamásipusztán, ahol gyakorlatilag az elsőrendű vádlott testvére gondoskodott a sértettről.

2014 januárjában a sértett Hajdúsámson-Sámsonkertbe került az apai nagymamájához, aki gondját viselte az unokájának. Mivel az elsőrendű vádlott nem törődött gyermekével, 2014 novemberében családgondozó figyelt a kiskorú sértettre. A gyermek nem járt rendszeresen óvodába sem, ezért a családgondozó javaslatot tett a gyámhatóságnak a gyermek ideiglenes elhelyezésére. A sértett 2015 szeptemberében került nevelőszülőhöz. 2014 január és 2015 szeptember között az elsőrendű vádlott ittas állapotban több alkalommal szexuálisan zaklatta, illetve durván bántalmazta a sértettet.

- Debreceni Ítélőtábla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!