haon-sportoldal

2009.01.08. 17:48

Javuló teljesítmény

<p>Bár kikapott a DEKE, a hárompontosakat kifejezetten jól szórták a debreceniek.</p>

A DEKE öt ponttal maradt alul a forduló előtt még harmadik helyezett Dombóvár csapatával szemben a szerda esti bajnokin.

Fodor Péter együttese annak ellenére teremtett győzelmi esélyt magának, hogy a bírók finoman szólva sem éreztették a debreceniekkel, hogy hazai pályán játszanak.

A szakember a csapat javuló produkciója mellett külön kiemelte a közönséget, amely – bár létszámában nem vetette szét a ház falát – a második negyedtől kezdve érezhetően elkapta a ritmust, és a maga eszközeivel szépen segítette a helyi srácokat.

A szakember hozzátette, a jövőben is nagyon számít a helyi szimpatizánsok hangjára a meccseken, ez rendkívül sokat dobhat ugyanis a hangulaton, a csapat morálján.

A szakmára kitérve Fodor azt ecsetelte, hogy nála az játszik jól egy adott mérkőzésen, aki a számára szabott időben az edzői elvárásoknak megfelel. Éppen ezért nem volt teljesen elégedett két, amúgy meglehetősen sokat pályán lévő kosarasával, akik szerinte olykor többet akartak mutatni – és emiatt több hibát is vétettek –, mint amit kért tőlük.

Ellentétben néhány, csupán rövid ideig bevetett emberrel, akik jól dolgoztak a rájuk jutó percekben.

Összességében azonban senkit sem marasztalt el Fodor Péter, ám „a támadó lepattanók terén bizony lehet hiányérzetünk (3-14 oda)” – tette hozzá.

Hogy mégis pozitív szólammal zárjuk ezt az értékelést, jegyezzük meg: a hárompontosokat ezúttal kivételesen szórták a hazaiak, mivel 25 kísérletből 12-szer betaláltak a „hathuszonötös” vonalon túlról, ami pazarnak mondható. Az eddigi szezon, számára legjobb meccsét produkáló Kutasi Gergely járt ebben az élen, ő hatszor is eredményes tudott lenni.

K.SZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!