haon-sportoldal

2008.04.07. 13:36

Simon&Wolf: a Főnök nélkül is folytatják

<p>Debrecen – Simon Miklós tragikus halála mindenkit megdöbbentett a sport világában, de ez első sokktól felocsúdva a salakos szurkolók szinte egy emberként kérdezték: vajon mi lesz az általa irányított klubbal, a Simon&amp;Wolf SC-vel?</p>

Köztudomású volt, a debreceni egyesületnek nem voltak szponzorai, Simon Miklós, illetve cége egyedül állt a vaspapucsosok mögött, így az elnök távozása akár meg is rengethette volna a Farkasokat. A Napló utána járt, mi lesz az elmúlt évek legsikeresebb salakmotoros klubjával, illetve a versenyzőivel?

Minden ugyanúgy

– Megnyugtathatok mindenkit, aki aggódott a klub jövőjét illetően, a Simon&Wolf SC élt és élni is fog, amit Simon Miklós elkezdett, azt folytatjuk, hiszen ezt ő is így akarná.

A végső döntést természetesen Miklós felesége hozta meg, aki támogatásáról biztosított bennünket – nyilatkozta Baráth Norbert, a Simon &Wolf SC csapatvezetője, aki elmondta azt is, a klubnál hamarosan tisztújító taggyűlést hívnak össze, új tisztségviselőket választanak.

 – Mivel jelenleg Debrecenben a salakmotorozás helyzete bizonytalan – miután a stadion magán kézbe került, csak két évig biztos, hogy lesz pályánk –, így mi is egyelőre az előttünk álló idényre összpontosítunk.

Az idei évet már elindítottuk, kiváltottuk a versenyzőinknek a hivatalos okmányokat, s a Miklós által vállalt kötelezettségeket is rendezni fogjuk a versenyzőink felé, azaz Tihanyi Sándornak, Ferjan Matejnek és Tabaka Józsefnek is biztosítjuk a versenyzést.

Emellett az idény előtt versenyrendezést is elvállaltunk, ezt is megcsináljuk, mi leszünk a szervezői a május 12-i csapatversenynek, melyet Simon Miklós emlékének ajánlunk.

Vállaltuk továbbá, hogy a négy nemzet (szlovén, horvát, osztrák, szlovén) csapatbajnokságán szereplő magyar csapat versenyzését mi koordináljuk, s részt veszünk a Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjében is. Összegezve: a Miklós által eltervezett úton halad tovább a Simon&Wolf SC alakulata.

Amivel elégedett lenne

A részvétel már biztos, de vajon a célkitűzések változnak-e az elnök távozásával?

– A Simon&Wolf SC attól lett a legeredményesebb magyar klub az utóbbi években, hogy mindig a maximumot vártuk el a versenyzőinktől, s ezen a hagyományon nem akarunk változtatni.

A célokat Miklós határozta meg évekkel ezelőtt: a dobogó mindhárom fokára simonos versenyzőt várt, ez az irányelv maradt érvényben az egyesületünknél.

A versenyzőink nevében mondhatom, valamennyien mindent elkövetnek azért, hogy olyan szezont tudhassanak maguk mögött, amivel méltóképpen adózunk Simon Miklós emléke előtt – fogalmazott Baráth Norbert.

B.N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!