haon-sportoldal

2008.04.02. 11:40

DVSC-Aquaticum: újra együtt a sikerért

<p>Vérbeli rangadóval folytatja szereplését a női kézilabda bajnokságban a DVSC-Aquaticum alakulata: csütörtökön 18 órától a Ferencvárost fogadják a debreceni lányok a Hódosban.</p>

A presztízsütközetet a Hajdú Online-on (www.haon.hu) és a Sport 1-en élőben követhetik figyelemmel a szurkolók.

Felépültek a sérültek

A Loki–Fradi derbiket mindig nagy várakozás előzi meg, nincs ez másként most sem. A szurkolók számára kevesebb olyan létezik a sportpályákon, minthogy a kedvencek legyőzzék a zöldeket.

De most ezen felül a bajnokság végkimenetele szempontjából is fontos a siker, hiszen egy debreceni győzelemmel izgalmas lehet a harc a dobogóért. Ráadásul amennyiben a Loki minimum öt góllal legyőzné az FTC-t, akkor lépéselőnybe kerülne, ha a pontvadászat végén egyforma pontszámmal zár a két gárda, miután a fővárosban 33–29-re Szucsánszkiék nyertek.

A téttel tisztában vannak a Loki ölotözőjében is, ennek megfelelően készülnek a hölgyek a meccsre.

– Nagyon jó hír, a sérültjeink felépültek, megmondom őszintén, furcsa volt, hogy olyan sokan voltunk edzésen, teljesen elszoktunk ettől az utóbbi hónapokban. Érződik azokon, akik újonnan kapcsolódtak a munkába, már alig várják, hogy meccsen bizonyíthassanak, ráadásul Szűcs Gabriella is sikerélménnyel tért vissza a válogatottól, azaz kellően motiváltan várjuk a csütörtöki mérkőzést – nyilatkozta a Naplónak Szabó Valéria, a DVSC-Aquaticum beállója.

– Ebben a bajnokságban még nem nyertünk hazai pályán rangadót, s ezen az állapoton mindenképpen változtatni akarunk.

Biztosan remek hangulat lesz a meccsen, hiszen a mi táborunk mellett valószínűleg a Fradi szurkolók is kitesznek majd magukért, de remélem, a játékunkkal el tudjuk csendesíteni a vendégeket.

Megvan a taktika

Az idény előtt változott a szakmai stáb és a játékosállomány is a Ferencvárosnál. – Németh András távozását követően az új edző, Zsiga Gyula irányításával sem változott a Fradi játéka, ugyanazt a stílust játsszák, mint korábban és az új játékosaik is hozzászoktak ehhez a taktikához.

Természetesen alaposan kielemztük a rivális játékát, tudjuk mit kell tennünk a siker érdekében: agresszív védekezéssel és a támadásaink pontos befejezésével meg lehet őket zavarni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!