haon-sportoldal

2008.03.04. 21:10

Nem úszták meg a zakót

<p>Veszprém – Súlyos vereségbe szaladt bele a DKSE-Airport Debrecen gárdája Veszprémben, ahol a férfi kézilabda NB I. felsőházában vívott bajnokit, az utolsó előttit a középszakaszban.</p>

Vendégsikerben még a legoptimistább DKSE-hívek sem reménykedtek, de azért az a meglepetés erejével hatott, hogy rögtön az elején állva hagyta Rédeiéket a Mocsai-gárda.

A Veszprém belső védői akkora magassági fölényt élveztek, hogy inába szállt a debreceni átlövők bátorsága. Ha mégis sikerült átlőni a falat, akkor Perics hárított bravúrral, s mire a vendégek észbe kaptak, már le is rohanták őket Iváncsikék.
A második félidőben kevesebb gondot fordított a védekezésre a listavezető, ezzel pedig megnyílt a felzárkózás lehetősége Freyék előtt.

Be is indult a hajdúsági gólgyártás, de a nagy rohanásban a hazaiak is szépen termeltek, s nagyon törték magukat, hogy nagy zakóval küldjék haza mesterük egykori tanítványának, Kovács Mihálynak a csapatát. A hajrában már láthattunk szép debreceni megoldásokat is, a súlyos vereséget ezzel együtt sem sikerült elkerülni.
Mocsai Lajos: – Megosztottuk erőinket a két félidőben, és összességében elégedett vagyok, mert a Debrecen jó partnernek bizonyult a gyors, rohanós játék gyakorlásában.
Kovács Mihály: – Sajnos a csapatom a túlélésre játszott, ezért nem igazán tudtunk felpörögni. Sok mindent megbeszéltünk, de abból az első félidőben semmi nem valósult meg. Szünet után helyenként már jól kézilabdáztunk.

Veszprém–DKSE 38–25 (18–9)
1500 néző. V: Hargitai, Markó
Veszprém: PERICS – Iváncsik T. 3, COSMA 6, Ilyés 4, LAPCSEVICS 1, Iváncsik G. 4, Eklemovics 2. Cs: Tatai (kapus), Vujin 3, Pérez 2, Sesum 2, Putics 4 (2), GULYÁS 4, Gál 3. Edző: Mocsai Lajos
DKSE: Djordjevics – Gúnya 2, Rédei 2, Frey 6 (3), Roman 5, Kelecsevics 2, Ambrus 1. Cs: PEREVERZIA (kapus), Habuczki, Tarnavölgyi 2, Sipos, Juhász 2, Lokodi 2, Noris 1. Edző: Kovács Mihály
Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–0. 14. p.: 8–4. 19. p.: 13–5. 25. p.: 18–6. 37. p.: 22–10. 46. p.: 28–14. 50. p.: 33–17. 57. p.: 36–21
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.

  • Sportoldalunk
  • A meccs percrõl percre
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!