haon-sportoldal

2008.03.26. 14:39

Aquatlon ob: minden induló győztes

<p>Debrecen – Újabb nagyszabású utánpótlás-viadalnak ad otthont a közeljövőben Debrecen, hiszen március 30-án a cívisváros lesz a házigazdája a NUSI-UPI Aquatlon Országos Döntőnek.</p>

A viadalt a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI-UPI), a Magyar Triatlon Szövetség és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola közösen jegyzi, az úszásból és futásból álló megmérettetésen – az előzetes nevezések szerint – 636 tizennégy év alatti versenyző indul, 42 klub képviseletében.

A fiatalok négy korosztályban – újonc B, újonc A, gyermek, serdülő – mérhetik össze tudásukat, az úszó számnak a Debreceni Sportuszoda ad otthont, míg a futást a Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezik.

Az esemény apropóján tartott szerdai sajtótájékoztatón Rutkovszky Ede, a DSC-SI technikai igazgatója elmondta, a 2008-as évet a város és a kht. a Sportiskola évének nyivánította, éppen ezért igyekeznek minél több, minél nagyszabásúbb programmal előrukkolni.

Az aquatlon országos döntő a kézilabdás Főnix-kupa és a tollaslabda U11-es és U17-es országos bajnokság után a harmadik nagyrendezvény a sorban, és ahogy Kropkó Péter, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja fogalmazott, a versenyen induló valamennyi résztvevő győztesnek érezheti magát.

A mamutmezőnyben a triatlonsport képviselői mellett öttusázók és úszók szerepelnek, megyénket összesen 98 fiatal képviseli, közülük 70-en a DSC-SI, míg 28-an a hajdúböszörményi Tekergők SE színeiben sportolnak.

És természetesen az sem véletlen, hogy ennek a versenynek Debrecen a házigazdája, hiszen a triatlonsport elöljáróinak véleménye szerint, a Papp Zsolt szakmai vezetésével fémjelzett debreceni nevelőműhelyben világszínvonalú munka zajlik mind szakmailag, mind a versenyrendezés terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!