HAON - Kultúra

2019.01.29. 13:41

A szép magyar beszéd jutalma

Nyíracsád - Február elején a területi versenyen képviselik iskolájukat a legszebben beszélő diákok.

Nyíracsád - Február elején a területi versenyen képviselik iskolájukat a legszebben beszélő diákok.

Két évtizedes múltra tekint vissza a Kazinczy nevével fémjelzett szép magyar beszéd verseny a nyírségi település általános iskolájában. A megmérettetést – a Himnusz születésének tiszteletére – minden évben január végén tartják.

Kötelező is volt

Az idei versenynek az iskola könyvtára adott otthont. A diákoknak egy szabadon választott és egy 20-25 sornyi kötelező szöveg felolvasásával kellett meggyőzni a zsűrit arról, ki mennyire helyesen használja szép magyar nyelvünket. Külön értékelték az 5–6. és a 7–8. évfolyam diákjainak teljesítményét. Mindkét kategóriában két-két versenyzőt díjaztak; közülük az első helyezettek képviselik az iskolát a február 7-én Nyíradonyban megrendezendő, város környéki versenyen.

Ebben az évben az 5–6. évfolyamon Széll Nóra felolvasása bizonyult a leghitelesebbnek, második helyen Rácz Dorottya végzett. A 7–8. évfolyamon Horváth Blanka képviseli majd az iskolát, Veres Mercédesz második helyezést ért el.

- Kedves Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!