Hajdú-Bihar

2018.04.04. 14:19

Augusztusig elkészülnek az utak Hajdú-Biharban

Nyíracsád - Több kilométer hosszú szakaszok újulnak meg a 4903-as, 4904-es és a 4905-ös utakon.

Nyíracsád - Több kilométer hosszú szakaszok újulnak meg a 4903-as, 4904-es és a 4905-ös utakon.

A kijelölt munkaterületeket március 23-án adták át a kivitelezőknek, akik nyár végéig be is fejezik a korszerűsítést – hangsúlyozta Szoták Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója. A munkálatok összesen 2,8 milliárd forintos támogatásból valósulnak meg, amire a kivitelező öt éves garanciát vállal.

Folyamatosan újítják a közutakat

2021 végéig összesen 320 milliárd forintot fordítanak közlekedésfejlesztési beruházásokra a megyében.

Ezt Tasó László államtitkár jelentette ki nyíracsádi sajtótájékoztatóján, szerdán. Hozzátette, a mostani munkálatok Nyíracsád-Nyíradony, Nyírlugos-Nyíradony, Nyíracsád-Nyírmártonfalva és Vámospércs-Bagamér között zajlanak majd az elkövetkező hónapokban. Ezen felül pedig a megye más részein is folyamatban vannak hasonló fejlesztések, hiszen az utóbbi időben egyre több pénzt fordított erre a kormány.

Biztonságra törekednek

Szoták Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója kifejtette: a 4903-as út 5,2 kilométer, a 4904-es út 8,3 kilométer, 4905-ös pedig két szakaszban összesen közel 5,5 kilométer hosszan újul meg. Ez magába foglalja a burkolat megerősítését, a pályaszerkezet és az útszegély cseréjét is.

Ménes Andrea, a vámospércsi és dr. Nagy János, a nyíracsádi polgármester szerint szükség volt már ezekre a fejlesztésekre, hiszen fontos az, hogy a települések könnyen, gyorsan és biztonságosan megközelíthetőek legyenek.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!