Gazdaság

2018.12.04. 13:06

Van jövője annak, aki az agráron tanul

Debrecen - Egyre kisebb termőterületen kell előállítani minél több és minél jobb élelmiszert.

Debrecen - Egyre kisebb termőterületen kell előállítani minél több és minél jobb élelmiszert.

Nyílt napot tartott a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara (MÉK) kedden. A rendezvény keretében az érdeklődő középiskolások megismerhették az intézmény képzési kínálatát, a Böszörményi úti campus infrastruktúráját, a felvételi eljárás menetét, valamint bepillanthattak a debreceni agráros hallgatók életébe.

Értékké válik az élelmiszer

Az agrárképzések a legjobban kötődnek az élethez, igazodnak a környezetváltozásoz, a vásárlói tendenciákhoz. Aki nem fél a kihívásoktól és szereti az állandó impulzusukat, az agráros lesz"

– jelentette ki dr. Komlósi István az intézmény dékánja, akkor amikor arról kérdeztük, miért érdemes az agráron tanulni. Hozzátette: az embernek ennivalóra mindig szüksége van. A termőterületek és az édesvíz fogyatkozása, (szennyezése) miatt az élelmiszerek egyre inkább felértékelődnek, ezek hiányával számolhatunk. – Ráadásul tudjuk, hogy az egészségünket befolyásolja az élelmiszer, vagyis egészséges, nyomon követett élelmet kell előállítani, amire csak felkészült szakemberek képesek – fogalmazott dr. Komlósi István.

Találkozás a jégkorong kapussal

A nyílt nap keretében a leendő egyetemisták a DEAC jégkorongcsapatának kapusával, a hétszeres magyar bajnok és nyolcvanszoros válogatott Hetényi Zoltánnal is találkozhattak, aki idén szeptemberben kezdte meg tanulmányait a MÉK vadgazda mérnöki szakán.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!