Debrecen hírei

2018.11.02. 13:52

Idősek napja a Debreceni Zsidó Hitközségben

Debrecen - A Debreceni Zsidó Hitközség meghívta egy kellemesnek ígérkező délutánra nyugdíjas korú tagjait október 31-én.

Debrecen - A Debreceni Zsidó Hitközség meghívta egy kellemesnek ígérkező délutánra nyugdíjas korú tagjait október 31-én.

Mivel a tagság túlnyomó részét ez a korosztály teszi ki, ezért külön figyelmet fordít rájuk az elöljáróság. A Szentírásban többször olvashatunk az idősek tiszteletéről.

Megnyitó köszöntőjében Kreislerné dr. Grósz Zsuzsanna alelnök utalt a Tórára, a Vajikra heti szakaszra, ahol olvashatjuk:

Ősz fej előtt állj föl és tiszteld öregeknek az arcát”.

A Rachel Nőegylet a karitatív munkája mellett hasznos időtöltést is nyújt tagjainak. A Nőegylet örökifjú tagjai a közösség legaktívabbjai. Az idősgondozási konferencia, melyet a hitközség idén márciusban, a DAB Geriátriai és szociálgerontológiai munkabizottságával közösen rendezett, szakmai tapasztalatok átadásában is segítséget nyújtott.

Horovitz Tamás, a hitközség elnöke beszámolt közelmúltbeli izraeli útjáról, ahol a városi küldöttséggel Debrecen testvérvárosában, Rishon LeZionban járt. Örömmel jelentette be, hogy az ottani kórus ellátogat Debrecenbe, amit a már több éve a Rachel Nőegylet keretében működő „ZS” faktor viszonozhat. Ezt a hallgatóság kitörő örömmel és tapssal fogadta.

A zsúfolásig megtelt kultúrteremben előadott műsor a Mezősi házaspár, Katika és Levente produkciójával kezdődött. A házaspár rendszeres résztvevője a dr. Kardos Albert után elnevezett szavalóversenyeknek, és a „ZS” faktor kórusnak. „Lujza és Jenő” vidám jelenete nagyon nagy sikert aratott. Már ekkor megjelent a színpadon Tordai Zoltán és zenekara, akik előzetes próba nélkül kísérték Katika éneklését.

Tordai Zoltán hegedűvirtuóz kívánságműsor keretében járta végig az asztalokat, és kedvenc dalok, nóták eljátszásával szórakoztatta a közönséget. Nem hiányozhattak repertoárjukból az ismert és kedvelt operettrészletek sem. A sikert a vastapsok bizonyították. A közös éneklések, a páros- és közösségi táncok sem maradtak el. A hitközség a kóser konyha finom remekeivel kedveskedett a közönségnek.

Fergetegesen jó hangulatú délutánnak lehetett részese a közönség. Több holokauszt túlélőnek is sikerült vidám órákat szerezni. A közönség nevében Hajdúné Magdika köszönte meg a figyelmességet a hitközség elöljáróságának, mivel erről a korosztályról sosem felejtkeznek el.

- Debreceni Zsidó Zsidó Hitközség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!