Debrecen hírei

2012.07.29. 10:23

Újra Curling Kupát rendeznek a cívisvárosban

Curling - Immár ötödik alkalommal adhat otthont a Debreceni Jégcsarnok a rangos sporteseménynek.

Curling - Immár ötödik alkalommal adhat otthont a Debreceni Jégcsarnok a rangos sporteseménynek.A hazai csapatok mellett ebben az évben hét nemzet curlingeseit köszönthetjük a Jégcsarnokban, a már visszatérő vendégként érkező román, osztrák és szlovák csapatokon kívül török, dán, svéd és kazah játékosok mérik össze tudásukat a tornán. A pálya előkészítése már közel egy hete folyik, ami nagy feladat, hiszen a curling jég speciális – mondta az V. Nemzetközi Curling Kupa nyitónapján tartott sajtótájékoztatón Becsky András, a Debreceni Jégcsarnok Kft. ügyvezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy 28 csapat (férfi, női, vegyes) indul a július 27. és 29. között megrendezett megmérettetésen, ezek közül Debrecen három együttest állít ki, míg Magyarországot összesen tíz team képviseli.

Jó itt

Rókusfalvy András, a Magyar Curling Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy újra Debrecenbe jöhettek. – Mindig jó ide jönni, hisz a versenyek kiválóan szoktak sikerülni. Bár hazánkban viszonylag kevesen űzik ezt a sportágat, mégis ott leszünk a téli olimpián. Tavaly decemberi moszkvai Európa-bajnokságon férfi és női válogatottunk is kiharcolta az indulás jogát (A csoport), ami azt jelenti, hogy ott vagyunk a legjobb tíz gárda között – fogalmazott a vezető.

– Nagyon fontos állomás ez a viadal, hisz a vidéki bázisok kiépítése kiemelt projekt a szövetségben, épp úgy, ahogy az utánpótlás-nevelés. A torna sikerét jelzi, hogy az előző négy év 24 csapatos megmérettetéseit követően ez alkalommal 28 együttes nevezett, így az eddigi négy pálya helyett most ötöt kellett kialakítani – tájékoztatott Kiss László, a szövetség főtitkára, aki maga is játékos.

A nemzetközi versenyen részt vesz a magyar női és férfi válogatott néhány tagja is, itt lesz például Patonai Ágnes, Ádám Boglárka, Páthy-Dencső Blanka, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos és Kiss Zsolt.

A torna pénteken 14 órakor vette kezdetét. Szombaton az első kör alapján kialakult sorrend szerint játsszanak a csapatok reggel 8 órától 22-ig. Vasárnap szintén 8-kor indulnak az összecsapások, 15.15-től lesznek a döntők, az esemény 17.45-kor fejeződik be a záróceremóniával és a díjátadással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!