Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.03. 08:45

Az MVK kivizsgálja a durva miskolci ellenőr ügyét

<p>Miskolc - <A href="http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/nem-a-haverom-a-kalauz---durva-ellenorok-miskolcon/cn/news-20080302-08565382">Nem a haverom a kalauz</A> című cikkünkben olvasónk arról panaszkodott, hogy a jegyellenőrök megrángatták, durván bántak vele. A Miskolc Városi Közlekedési Rt.-nél arról érdeklődtünk, hogy mit tesznek az ügyben?</p>

Idézet a levélből: "A villamosmegállóból, a villamos mögött kezdtem átmenni az úttesten, mire az ellenőr utánamjött, megragadta a karomat, és az azon lévő táskámat, és azt lehúzta a karomról. Mire mondtam, hogy vegye le a kezét rólam és adja vissza a táskámat, mert ha nem, rendőrt hívok.

Mire az ellenőr azzal jött, hogy van ott rendőr elég. Ezután fölrángatott a járdára, majd odahívott egy állítólagos civilruhás rendőrt (aki nem kielégítően igazolta, hogy rendőr), de mire az odaért, elengedte a táskám. A rendőr elkérte a személyim, majd az ellenőrnek megmutattam az érvényes bérletem. Közben megérkezett egy másik ellenőr, és cinikusan megjegyezték, hogy biztosan bölcsész vagyok, majd lefitymáltak amiatt is, hogy valójában táncművész vagyok; illetve a bántalmazás miatti feljelentési szándékomat kifigurázva azt is mondták, hogy nyilván nem fog látszani semmi a karomon."

Mint megtudtuk az eset péntek este 6 óra körül történt Miskolcon, a Villanyrendőri villamosmegállóban. Felhívtuk az MVK Rt.-t, ahol Braun Csaba, marketing csoportvezető azt a választ adta, hogy kivizsgálják az ügyet, és a mai napon válaszolnak a levélre.

Az MVK elnézést kér, de marad a szigor
Tisztelt Szerkesztőség!
A Borsod Online 2008. március 3.-án megjelent írásukra reagálva az Miskolc Városi Közlekedési Zrt. kivizsgálta a cikkben említett esetet.

Utasaink közül bizonyára sokan tapasztalták már, hogy az utóbbi időben szigorúbbá vált a jegyellenőrzés a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművein. A szigorítás célja a szolgáltatásunkat jogtalanul igénybe vevők – bliccelők - számának csökkentése. A bliccelő utasok magas aránya mind Társaságunkat, mind a jogszerűen utazókat hátrányosan érinti. A jogtalanul utazók által igénybevett szolgáltatást, Társaságunknál kieső bevételeket a tisztességesen utazóknak kell megfizetni!

A jogtalanul utazók kiszűrésére szolgál az úgynevezett kiemelt jegyellenőrzés is, amely már megszokott módszerré vált Társaságunknál. Az ellenőrzési technika egyik legfontosabb része a leszállók ellenőrzése, mivel így nem adunk lehetőséget arra, hogy azok, akik jogszerűtlenül utaznak, az ellenőrzési tevékenység láttán leszállva, elkerüljék a felelősségre vonást.

Az Önök által említett eset egy ilyen leszállás közbeni ellenőrzés során történt. Az ott vizsgálatot végző jegyellenőr háromszor szólította fel az Utast utazási okmányainak felmutatására, amit Ő szóban visszautasított. Mivel a Hölgy tovább haladt, a jegyellenőr utána ment, próbálta visszahívni. Amikor mellé ért, figyelemfelhívásként megérintette a karját. Ekkor érkezett oda a helyszínen intézkedő rendőr, aki igazolta magát a rendőrség szolgálati szabályzata szerint, majd szintén felszólította az utast érvényes menetjegye, bérlete bemutatására, aki ennek eleget tett. A Hölgy érvényes bérletszelvénnyel rendelkezett, így további intézkedésre nem került sor.

Az MVK Zrt. továbbra is megtartja kiemelt jegyellenőrzési akcióit, hogy a szolgáltatásunkat jogtalanul igénybevevők –bliccelők- számát tovább csökkenthessük. Tapasztalataink alapján a jogszerűen utazók egyetértenek a jegyellenőrzés szigorításával.

Amennyiben Utasunk az intézkedést mégis sérelmesnek érezte, elnézését és megértését kérjük. Ezúton is kérjük a jogszerűen utazókat, segítsék munkánkat, hiszen közös érdekünk a bliccelők kiszűrése.

Tisztelettel,

Braun Csaba

marketing osztályvezető

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!