Sport

2018.12.29. 13:49

Szép sportsikerek hónapjai

Hajdú-Bihar - Áprilisban, májusban és júniusban is bőven akadt minek örülni. Sportösszefoglaló, II. negyedév.

Hajdú-Bihar - Áprilisban, májusban és júniusban is bőven akadt minek örülni. Sportösszefoglaló, II. negyedév.

A második negyedévben is számos sikernek örülhettek a hajdú-bihari sportrajongók 2018-ban, ám akadt néhány kudarc is. A következő összefoglalóban a főbb eseményeket vesszük sorra.

Az egyéni magyar bajnokság első fordulójával megkezdődött a salakmotoros szezon hazánkban. Debrecenben, a Gázvezeték utcai salakstadionban gyűltek össze a vaspapucsosok, a viadalon Magosi Norbert (Gyula) tudott nyerni, Tabaka József (Debrecen) a második lett. Nem sokkal később a szezon legkiemelkedőbb versenyét, az egyéni Európa-bajnokság egyik elődöntőjét rendezték meg a cívisvárosban.

Ismét a Főnix Csarnokban tartották a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A Veszprém megvédte címét, sorozatban tizedszer hódították el a kupát Nagy Lászlóék, miután a fináléban 23–21-re legyőzték a Szegedet.

Hatalmas sikert ért el a magyar sportélet, Debrecen és Miskolc pályázata nyerte el az Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát 2024-re.

Kiesett a Balmaz

Újabb jó hír: a DEAC jégkorong-szakosztályt alapított, az egyetemi felnőtt gárda szeptembertől az Erste Ligában szerepel. Április végén az is eldőlt, hogy a DEAC kosárlabdacsapata a 2018/19-es bajnokságban is az első osztályban harcolhat.

A Valcer Táncstúdió szervezésében valósult meg a Főnixben a latin-amerikai táncok Európa-bajnoksága, illetve a Főnix Kupa.

A DVSC kézicsapata elbúcsúztatta azokat a játékosait (Arna Sif Palsdottir, Csáki Viktória, Hajduch Csenge, Hársfalvi Júlia, Horváth-Pásztor Bettina, Karina Jezsikava, Lajtos Nóra és Sirián Szederke), akik a következő szezontól máshol folytatják pályafutásukat.

A DVSC és a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő sem jutott be a Magyar Kupa fináléjába. Véget ért az OTP Bank Liga 2017/18-as kiírása, a DVSC az ötödik helyen zárt, míg a Balmaz óriási csata után búcsúzni kényszerült az élvonaltól.

Az MVFC-Berettyóújfalu hatalmas küzdelem után alulmaradt a Győrrel szemben a férfi futsal NB I. első helyéért vívott csatában.

Guimaresben rendezték a 15. Aerobik Világbajnokságot és 8. utánpótlás világversenyt, ahonnan a hajdúságiak több éremmel és értékes helyezésekkel tértek haza.

SZADÓ


[related-post post_id="4092379"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!