Fiatal külföldi szakember a DEAC élén

David Musial
David Musial - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – 2019-ig a cseh-német kettős állampolgárságú David Musial irányítja a debreceni hokisokat.

Csehországban, Németországban és Szlovákiában, valamint a Dunaújvárosi Acélbikáknál is dolgozott edzőként a DEAC felnőtt jégkorongozóinak új trénere, David Musial, akit szerdán sajtótájékoztató keretében mutattak be a közvéleménynek.

Bács Zoltán egyetemi kancellár elsőként hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy ősztől újra első osztályú hokicsapata lesz a városnak, és hozzátette, véleménye szerint az új tréner az egyetem és a DEAC legfontosabb filozófiáját, a közösségi élmény jelentőségét nagyszerűen tudja majd képviselni.

Emellett persze szeretnénk eredményesek is lenni az első ligában”

– jelentette ki Bács Zoltán.

A klub szakosztály-vezetőjének, Fodor Andrásnak szavaiból kiderült, mindenképpen magasabban jegyzett hokikultúrából való edzőt szerettek volna kinevezni. Ami a keret összetételét illeti, annak háromnegyedével már szóban vagy írásban megállapodtak, és külön öröm, hogy lesznek köztük egyetemi hallgatók, valamint a debreceni juniorból felhozott fiatalok is – mondta el Fodor.

Kemény munka lesz

A 42 éves Musial székfoglalójában kifejtette, remekül érzi magát máris az új helyen, nyilvánvaló számára a város és az egyetem elkötelezettsége a hoki iránt. – Nem lesz könnyű egy teljesen új, és eredményes gárdát felépíteni, de éppen ez benne a nagyszerű kihívás. A megfelelő körülmények adottak ehhez, de türelmesnek kell lennünk, mert időre van szükség ezt a munkát elvégezni. Lépésről-lépésre kell haladnunk a céljaink felé. Nagyon sok múlik a játékosok mentalitásán, hogy milyen jellemek alkotják majd a debreceni keretet. Annyit azonban ígérhetek, hogy kemény munkát fogunk végezni, a srácoknak rengeteget kell majd korcsolyázniuk a csapatomban – fogalmazott Musial, aki ezt követően Lóczy Lászlóné Kovács Mariann ügyvezetővel aláírta a jövő év június végéig szóló kontraktusát.

dmFotó: Molnár Péter

Az ügyvezető elmondta, a jégkorong a negyedik első osztályú csapatot adja a DEAC-nak, és a második olyan szakosztály, amely profi játékosokat is alkalmaz. Fodor András még elárulta, egyelőre nem lehet tudni, pontosan milyen összetételű mezőny vág neki az első osztály küzdelmeinek, ezért a célok még képlékenyek, de a rájátszásba való bejutást mindenképpen elvárható a cívisvárosi hokisoktól.

TN