Loki: Egyenlő eredmény született

Akt.:
DVSC-TVP vs. Kisvárda
DVSC-TVP vs. Kisvárda - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Egy végletekig kiélezett mérkőzésen búcsúzott közönségétől a Debrecen.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta ebben az idényben a DVSC-TVP. A találkozónak az volt a tétje, hogy marad-e esélye befogni a hazaiaknak a tabella hetedik helyét elfoglaló Kisvárdát, ehhez legalább hét góllal kellett volna felülmúlni a szabolcsi alakulatot. A mérkőzés előtt a DVSC és Debrecen vezetői köszöntötték a felnőtt csapat legjobb játékosát, Jelena Deszpotovicsot, a közönségdíjas Sirián Szederkét, valamint az év ifjúsági és serdülő játékosát.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, hazai oldalon duplájával Hajduch Csenge adta meg az alaphangot, míg vendégeknél természetesen a házi gólkirály, a válogatott Triscsuk Krisztina válaszolt. Bár mindkét csapat mindent eladott, leszakítani egyiknek sem sikerült a másikat, mindkét oldalon elég sok volt a technikai hiba: a Kisvárdánál az eladott labdák, míg a Debrecennél a helyzetkihasználással akadtak problémák. Vida Gergő időkéréssel próbált javítani a hibákon,de a játék képe nem változott, jórészt a Loki vezetett, a Várda pedig szívósan tapadt rá, két gólnál nagyobb különbséggel sosem maradt el a cívisvárosi lányoktól, így 13:12-es hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Fej-fej mellett

A találkozó szünetére is jutottak ünnepi pillanatok, ekkor vehették át aranyérmeiket az ifjúsági III. osztály Észak-keleti csoportjában bajnoki címet szerző csapat játékosai.

ke2Fotó: Derencsényi István

Fordulás után már kevésbé volt emelkedett hazai oldalon a hangulat, ugyanis a Kisvárda villámgyorsan fordított, de szerencsére meglépniük nem sikerült. Ekatyerina Dzsukeva, a vendégek kapusának teljesítménye ugrásszerűen feljavult, ami tovább nehezítette a piros-fehérek dolgát, de a harminchetedik percre így is sikerült fordítani (16-15). Egyre nőtt a feszültség a lelátón és a pályán, aminek következményeként mind gyakoribb lett a bosszantó hiba: labdaeladások, elrontott ziccerek borzolták a nézők és a szakvezetők kedélyeit. Ennek nem is lehetett más az eredménye, mint egy igazságosnak mondható döntetlen (24-249, amellyel eldőlt, hogy a Loki vagy a nyolcadik, vagy a kilencedik helyen végez majd a bajnokságban.

Köszöntés

A lefújást követően a klub elbúcsúztatta azokat a kézilabdázókat – Arna Sif Palsdottir, Csáki Viktória, Hajduch Csenge, Hársfalvi Júlia, Horváth-Pásztor Bettina, Karina Jezsikava, Lajtos Nóra, és Sirián Szederke –, akik a következő szezontól máshol folytatják pályafutásukat.

ke1Könnyes lett a búcsú | Fotó: Derencsényi István

Ábrók Zsolt klubvezető egy-egy csokor virággal, illetve képmontázzsal köszönte meg az itt eltöltött éveket a szemmel láthatóan meghatódott játékosoknak.

MSZ


A tények

DVSC-TVP–Kisvárda Master Good SE 24-24 (13–12)

Debrecen, 1400 néző. Vezette: Hargitai, Markó

Debrecen: Horváth-Pásztor – Csáki 2 (1), HAJDUCH 6, Grigel 5 (4), SIRIÁN 1, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), Zamfirescu, PÁLSDÓTTIR 3, Varsányi, Hársfalvi. Edző: Vida Gergő

Kisvárda: Triffa – Orbán Adrienn 3, Hakunova 1, Radojevics 3 (3), Milanovic-Litre 4, TRISCSUK 8 (4), Karacs 1. Csere: DZSUKEVA (kapus), Umanec, DMITROVICS 4, Szabó V., Marincsák. Edző: Vlatko Djonovics

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 10. p.: 4–5. 22. p.: 10–8. 29. p.: 11–12. 33. p.: 13–14. 34.p.: 15–14. 48.p.: 19–20. 51.p.: 21–20. 59.p.: 23–24.

Kiállítások: –, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 8/7.


Mesterszemmel

Vida Gergő: Igazi küzdelem volt a pályán. Támadásban azt csináltuk, amit elterveztünk, de sorsdöntő szituációkban hibáztunk tiszta ziccereket. Szerettünk volna visszavágni a januári vereségért a Kisvárdának, végül igazságos döntetlen született.

Vlatko Djonovics: Meccs előtt arra kértem a játékosaimat, hogy minden tőlük telhetőt adjanak bele annak ellenére is, hogy már nincs tétje számunkra a találkozónak, s ezt vissza is láttam.


Debrecen, Kisvárda – A női kézilabda NB I. 2017/18-es szezonjának 25. fordulójában a DVSC-TVP a Kisvárda együttesét fogadta pénteken 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Női kézilabda NB I., 25. forduló DVSC-TVP vs. Kisvárda 24 - 24 (13...