Visszatekintő

2024.01.14. 08:30

Jól elkapott pillanatok mutatják be az óévet Molnár Péter fotóin keresztül

Tavaszi virágzás, ínycsiklandó ételek, fesztivál és koncert – semmi nem kerülte el fotóriporterünk figyelmét. A képekből párat most csokorba szedtünk nektek, hogy felidézzétek velük az óév legemlékezetesebb pillanatait.

Gubányi Patrik

Babaváró gumifüsttel a Csapó utcai bevásárlóközpont parkolójában

Forrás: Molnár Péter

Fotóriportereink 2023-ban sem dőltek hátra, hiszen kilométereket és fáradtságot nem sajnálva jártak sok-sok eseményre, ahol lencsevégre kapták azokat a pillanatokat, melyek jól bemutatják, hogy milyen hangulatban telt egy-egy sportesemény, koncert, vagy fesztivál.

Az alábbi összeállításunkban Molnár Péter tavalyi fotóival elevenítjük fel az elmúlt tizenkét hónap érdekességeit, látványosságait, emlékeit és sikereit.

Szemet gyönyörködtető képpel örökítette meg még márciusban a kökörcsin virágzását fotósunk, aki Álmosd és Bagamér között kapta lencsevégre a fokozottan védett növényt. De hogy ne csak a szemünknek okozzunk örömet, hanem az ízlelőbimbóinknak is, ezért a Debreceni Egyetem előtt megrendezett International Food Day legkülönlegesebb ételeiről sem feledkezett meg kollégánk.

Ötven éve üti a vasat a debreceni kovácsmester, Molnár József, aki májusban beengedte fotósunkat a hozzá legközelebb álló helyiségbe, szeretett műhelyébe.

Május végén a salakos nagyhatalmak motoros képviselői vonultak fel Debrecenben, a Grand Prix-kvalifikáció versenyén, ahol a cívisvárosi oldalról négyen is továbbjutottak a svédországi challenge-be. Természetesen autókból sem volt hiány: a Csapó utcai bevásárlóközpont parkolójában tartottak babaváróval egybekötött autós találkozót, ahol a debreceni házaspár, Hajdú Zoltán és kedvese, Fazekas Lili kék füsttel jelezte, hogy kisfiuk lesz.

Ha már sport, akkor a bringázás sem maradhatott ki a sorból, hiszen Debrecenben rendezték meg a BMX Freestyle olimpia pontszerző Magyar Kupa III. fordulóját. Azonban nemcsak mozgás, hanem szórakozás is kijutott a debrecenieknek, akik a Campus Fesztiválon ereszthették ki a fáradt gőzt. Emellett Európa egyetlen egyetemi tanévnyitó show-ját is nagy érdeklődés övezte, a debreceni yoUDay-t, ahová több mint 23 ezren érkeztek.

Szeptemberben a VI. MagdaFeszten mutatkoztak be a Csokonai Nemzeti Színház táncművészei, akik a Blue Men,…és fehér című előadással örvendeztették meg a publikumot. A színek szerepe tovább folytatódott novemberben, amikor is a koraszülöttek világnapja alkalmából lilába borult többek között a Debreceni Egyetem főépülete is.

A Tankcsapda zenekar dupla koncerttel zárta az évet Debrecenben, kollégánk ezek közül az elsőt örökítette meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában