Visszatekintő

2024.01.12. 07:00

Karneváli hangulat, kézis sikerek, beszakadt Rakovszky – Kiss Annamarie fotóin az óesztendő

Fotóriporterünk kamerája elől 2023-ban sem rejtőzhettek el a legfontosabb események.

Bekecs Sándor

Nem lehetett csalódni a debreceni karneváli menetben, szenzációs hangulatot varázsoltak a felvonulók

Forrás: Kiss Annamarie

Eseményekben nem volt hiány a tavalyi évben, a Hajdú Online fotókért felelős stábja pedig rendületlen rótta a kilométereket, hogy olvasóink még közelebb kerülhessenek Hajdú-Bihar vármegye aktuális történéseihez. Az alábbi összeállításunkban Kiss Annamarie fotóriporterünk 2023-as képeivel idézzük fel az elmúlt 12 hónap érdekességeit, látványosságait, emlékeit és sikereit.  

Nem sikerült zökkenőmentesen az évkezdet Debrecen keleti felében, ugyanis a Rakovszky utcán épp fotósunk előtt szakadt be 4-es főút aszfaltja. Kolléganőnknél jobban talán csak a szerencsétlenül járt autós lepődhetett meg jobban. A földfelszín alatti élmények azonban itt nem értek véget, ugyanis a régészet napja alkalmából ásatáslátogatásra invitált a Déri Múzeum. A nyílt napon egy valódi feltárás kulisszái mögé pillanthattunk be.

A 2022-es történelmi aszály után jóval csapadékosabb évet hagyhattunk most magunk mögött, mely lehetőséggel kínált látványos vihar előtti képek készítésére, például a zeleméri templom egyébként csendes környezetében. S ha már csapadék, s víz: 2023-ban is ingyenes bulival ünnepelhették sikeres vizsgáikat Debrecen középiskoláinak végzős tanulói az Aquaticumban.  

Még a képekből is áradt a pezsdítő hangulat

Megalakulásának félévszázados évfordulójának évében változatos, érdekes és látványos programokkal ünnepelt a Hortobágyi Nemzeti Park. Ötletből és pezsgő hangulatból nem volt hiány Debrecenben sem, az 57. virágkarnevál felvonulói 2023. nyarán is a legmagasabb színvonalát hozták a szórakoztatásnak.  

Az előbbieknél ugyan fiatalabb, mégis az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei fesztiváljává nőtte ki magát 15. születésnapjára a Campus Fesztivál. Több mint százezer fiatal bulizott négy napon át a Nagyerdei Stadion környékén. Aki pedig a belvárosban vágyott egy kis fellángolásra, Szent Iván éjjelén tűzzsonglőrök produkcióiban gyönyörködhetett.

A sportsikerek sem kerülték el Hajdú-Bihar vármegyét az elmúlt évben. A DVSC kézilabda csapata rajongói számára igazi csemege volt az elmúlt év: Európa-liga szereplés, bronzérem a bajnokságban és a kupában, ősz óta pedig az európai kupaporond legmagasabb szintjén, a Bajnokok Ligájában bizonyíthatnak a kézis lányok. Az egyéni sikereket tekintve pedig Bernáth Attila kezét emelhetjük a magasba, ugyanis a DVSC Boxing kiválósága egy Európa-bajnokot megverve jutott a négy közé az Európa Kupán, ahol végül bronzérmet szerzett. Az extrém sportok kedvelőit pedig a debreceni Extrémsport Park (DebEx) fogadta a nyár folyamán a Magyar Gördeszka Szövetség 2023-as street és park versenysorozatainak utolsó programjára. A versenyzők számos lélegzetelállító trükkel álálták meg a közönség figyelmét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában