MagdaFeszt 2023

2023.10.02. 19:35

A női alkotóerő járja át Debrecent a MagdaFeszt idején - fotókkal

A Csokonai Színház mellett több intézmény is készül Szabó Magda születésnapjára.

Hajnal László

Forrás: Molnár Péter

Kezdetét vette a hatodik MagdaFeszt, mely a debreceni írónő, Szabó Magda munkássága előtt állít emléket. A négynapos rendezvény a Test történetei adaptációjának folytatásával nyitották meg. A Csokonai Fórum előcsarnokában megtartott hétfő délutáni megnyitón részt vett a bemutató előadás rendezője, Visky Andrej is.

A nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas

 – idézte köszöntőjében az írónőt Szabó K. István. 

Szabó K. István, a Csokonai Nemzeti Színház művészeti vezetője
Forrás: Molnár Péter

A Csokonai Nemzeti Színház művészeti vezetője elmondta, a női alkotó szellemiségében alkották meg az idei MagdaFesztet. Mint fogalmazott, olyan színes programokkal készültek, melyen keresztül számos dolgot megtudhat a közönség a női lélekről és bátorságról.

– Debrecen kulturális közössége számára ez a hét kiemelten fontos, hiszen október 5-én ünnepeljük Szabó Magda születésnapját. Immár hatodik alkalommal szervezi meg az előadás-sorozatot a Csokonai Színház, mely célul tűzte ki a női perspektíva fókuszba emelését – mondta Puskás István. 

Puskás István alpolgármester
Forrás: Molnár Péter

Az alpolgármester felidézte, az írónő élete és a református egyház szorosan összefonódik, ennek köszönhetően a Debreceni Református Nagytemplom is egy csodálatos előadással készül. A Sziget-kék játszótéren az írónő műveivel és kortárs mesekönyvekkel hozzák közelebb a művészet világát a gyerekek számára, a Csokonai Nemzeti Színházban a magaskultúra, míg a Modemben izgalmas könyvbemutató várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában