Színház

2023.09.28. 14:58

Folytatódik A test történetei a Csokonai Fórumban

Haon.hu

A 2022/2023-as évadban ismerhette meg a Csokonai Színház közönsége Visky András A test történetei című többrészes drámájából az I. és a II. részt, Lina és Teréz történetét. Az idei MagdaFeszten a III. és IV. résszel, Éva és Artemisia történetével folytatódik a mű adaptációja, a tavalyihoz hasonlóan Visky Andrej rendezésében, közölte a debreceni színház.

Visky Andrej szerint a négy történet a saját testünkhöz való viszonyunkat vizsgálja, azt, hogy a lélek traumája hogyan hat az emberi testre, illetve a bántalmazott test hogyan hat a lélekre. „Mikor ezeken a történeteken keresztül a nőre gondolok, nagyon erős törékenység érzetem van, hisz mind a négyben jelen van a nő kiszolgáltatottsága egy férfiak által irányított világban. Ugyanakkor sokkal erősebbnek is látom őket magamnál, mondhatni hősökként lebegnek előttem, akik nem menekülnek önmaguktól és a világtól.”

A bemutatót október 2-án 18 órakor tartják a Csokonai Fórum Kóti Árpád termében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában