szon-sportoldal

2008.04.04. 15:04

Újpesten zárják a fordulót

<p>Keretbe zárta eddigi újpesti mérkőzéseinek sorát a nyíregyházi futballcsapat, hiszen az első és eddigi utolsó igen emlékezetesre sikeredett.</p>

A kérdés az, hogy a hétfői tévés, fordulózáró meccsen milyen lesz a folytatás az élvonalbeli futballcsapat számára.
A két csapat első bajnokiját Pethő és Szikszai góljaival a Megyeri úton 2–1-re nyerte az akkori NYVSSC a hetvenes évek sikercsapata ellen, amelynek hazai meccsein akkoriban többnyire az volt a kérdés, hogy megússzák-e öt alatt a vidéki csapatok… Legutóbb, 2004 őszén pedig 3–3-as döntetlent ért el a SpartacusCsillag, Rob és Márton góljaival. Ezeken kívül még egyszer sikerült a pontszerzés (1993-ban, Burcsa Győző edző első nyíregyházi színekben esedékes tétmeccsén 0–0 lett az eredmény), öt alkalommal veszítettek a piros-kékek.

A hétfői meccset ellentétes előjelekkel várják a felek, hiszen a lilák legutóbbi három összecsapásukon kapott gól nélkül nyertek (3–0 Kaposváron, 1–0 a Honvéd és a Vasas ellen), a nyíregyháziak viszont a szabadnapjukat követően a Fehérvár és a Paks ellenében egyaránt 2–1-re veszítettek, utóbb hazai pályán egy megnyert meccset, érdekes körülmények között buktak el a hosszabbításban. Az újpestiek a bajnoki címre hajtanak, így számukra kötelező a siker, a Szpari viszont tét nélkül, a meccset a csapatépítésre felhasználva léphet pályára.
Hiányzó mindkét oldalon lesz: a hazaiak Tisza Tibor, a látogatók Miskolczi László szolgálataira nem tarthatnak igényt három sárga lap miatt. A Paks ellen megsérült Szilágyi Norbert számára valószínűleg véget ért az idény, ismét keretben lehet viszont Filip Lazareanu kapus, aki a múlt héten tért vissza a csapathoz. Miskolczi kiesésével újra pályára kerülhet Zaleh, aki tavaly ilyenkor még újpesti színekben szerepelt, és aki az őszi, ugyancsak televíziós meccsen (1–2) gólt fejelt egykori csapatának. Nevelőklubja ellen szerepelhet Illyés Dániel, a másik oldalon pedig Moldovan Tibor bizonyíthat őszi kenyéradója ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!