szon-sportoldal

2008.03.28. 19:25

Mohácsi tripla duplájával is vereség

<p>A legfontosabb: az Elite Basket ellen elszenvedett vereség ellenére is bejutott a legjobb négy közé az NYKK-Nyírsuli junior fiú kosárlabdacsapata, amely pénteken este lejátszotta harmadik csoportmeccsét is.</p>

A nyíregyháziak számára a két korábbi siker után egyszerű volt a képlet: a győzelem biztos csoportelsőséget ért volna, de a 14 ponton belüli vereség is a biztos elődöntős tagságot.

A meccsen szinte végig a Nyírsuli vezetett a fővárosi Elite Basket ellen, de közben adódtak gondok: az irányító Bus Milán sérült csípője miatt szinte lépni sem tudott, Csempesz Balázsnak pedig a bokája fájdult meg. Mohácsi Máté viszont nagyot játszva tripla duplát ért el: 37 pontja mellé leszedett 17 lepattanót és kiharcolt 13 személyi hibát. Az utolsó percben a nyíregyháziak négy büntetőből kettőt is kihagytak, az Elite pedig egy hármassal egyenlített. A hosszabbítást ugyan elvesztette az NYKK-Nyírsuli, de csak két ponttal, így biztos, hogy az elődöntőbe jutott. Az viszont az esti Pécs–Debrecen meccs eredményétől függ, hogy az első vagy a második helyen.

Kosárlabda, országos junior fiú

bajnoki döntő

A csoport, 3. forduló

Elite Basket–NYKK-Nyírsuli 78–76 (13–13, 18–16, 19–24, 19–16, 9–7) – hosszabbítás

után

NYKK-Nyírsuli: Bus M. 2, Csempesz B. 10/6, Hájer 18/3, Mohácsi 37, Goda

3. Csere: Horváth B. 6, Baranyi, Tóth D. Edző: Ferenczi Tamás.

A másik (B) csoport végeredménye: 1. Kaposvár 6 pont, 2. MAFC 5, 3. Vasas

4, 4. Albacomp 3.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!