szon-sportoldal

2007.12.21. 11:46

Visszapillantó megyénk 2007-es sportéletére: január

<p>Hűen a hagyományainkhoz ezúttal is négyrészes sorozatban foglaljuk össze mindazt, ami az elmúlt esztendőben történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sportéletében.</p>

Skót, török és ciprusi ellenfelekkel mérkőzött a Betonút-NRK Nyíregyháza együttese a CEV-kupa női röplabdatorna 9. számú csoportkörében. A skótok légiós nélkül érkeztek, a törököknél szerbek is szerepeltek, a ciprusiak voltak a legszínesebbek, náluk kolumbiai, észt és ukrán játékosokat vetettek be.

A játékvezetők Finnországból, Szlovéniából, Bulgáriából és Romániából érkeztek, tehát igazi nemzetközi kavalkád volt a bujtosiban. A csoportot a Gaziantep nyerte. A nyíregyháziak eredményei:

Betonút-NRK–Troon       3:0 (8, 13, 5)

Betonút-NRK–Gazientep 0:3 (–17, –23, –15)

Betonút-NRK–Apollon Limassol         3:0 (11, 10, 21)

A Nyíregyházi FSE női kosárlabda-csapata Magyar Kupa-mérkőzésen fogadta az élvonalbeli győri csapatot. A lényegesen esélyesebb vendégek végül 112–59-re győztek.

Otthon tartották a bajnoki pontokat az esztendő első hazai bajnokiján a nyíregyházi kosarasok, akik 89–87-re kerekedtek felül a soproniakon.

Több mint hatvan megyebeli futballedző volt kíváncsi Temesvári Miklósra. Az MLSZ edzőbizottságának elnökeként dolgozó szakember irányításával jutott először az élvonalba a Szpari.

Férfi és női főiskolai kézilabda-világbajnokságnak adhat otthont 2010-ben Nyíregyháza – döntött Torinóban, a Téli Universiade megnyitója előtti ülésén a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség  végrehajtó bizottsága. A három év múlva esedékes kézilabdatorna rendezési jogát Nyíregyháza a ciprusi pályázóval szemben.

Bagoly Gábor hazatért Nyíregyházára. A Sopronban szerződést bontott, 34. évében járó védő tizenegy éve igazolt el Nyíregyházáról, legutóbb 1997-ben, a DVSC kölcsönjátékosaként szerepelt egy fél esztendőt a Szpari színekben, azóta folyamatosan az élvonalban játszott.

A Nyírmada sikerét hozta a baktalórántházi Tyl-Sped-kupa teremlabdarúgó-torna.

Öten távoztak a Nyíregyházi KSE keretéből: Bursac Gyöngyösre, Kovács István a PLER-hez, Jurko a Békéshez, Gyáfrás Nagyatádra, Kaplonyi Komlóra igazolt.

Magyarországról elsőként kvalifikálta magát a pekingi olimpia női maratoni mezőnyébe Rakonczai Beáta, a Nyíregyházi VSC atlétája. A 35. houstoni maratonon az etióp Tune mögött végezve 2:30.14 órás eredménnyel lett második.

A hó végén hóviharral kellett megküzdeniük a nyíregyházi röplabdacsapat vezérkarának. Igyekezetüket siker koronázta, leigazolta a Betonút-NRK a kubai Martinez Adlumot, a későbbi aranyérmek egyik letéteményesét.

Otthon maradt a Bodnár-MÉH Kupa, a teremspecialista Nyírmada ellen a Várda SE futballcsapata győzött a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!