szon-sportoldal

2007.12.13. 11:43

Buchanan bíztató belépője

<p>Bravúros győzelemmel, ámde felemás mérleggel zárta a Közép-európai Liga csoportmérkőzéseit a Marso-Vagép NYKK férfi kosárlabdacsapata.</p>

Nem túlzás, a két győzelem helyett most akár öt is állhatna a gárda neve mellett, hiszen mindhárom ellenfelének (a Klosterneuburgnak és a Novy Jicinnek hazai pályán, a Brnónak idegenben) ajándékozott egy-egy mérkőzést a nyíregyházi csapat.

Ezzel együtt azért tudtak örülni a játékosok és a vezetők a szerda esti, klosterneuburgi győzelemnek (83–79), már csak azért is, mert ezen a meccsen bebizonyosodott, az NYKK jobb csapat, mint a csoportban végül előtte végzett ellenfele.
– A meccs előtt már garantálható volt, hogy csoportunkban a harmadik helyen végzünk, ezzel együtt vallom: mint minden összecsapásnak, ennek is volt tétje – mondta a hat és félórás hazaút közepette Déri Csaba, a nyíregyháziak edzője. – Szerettünk volna visszavágni az itthoni vereségért, miközben lemérhettük az amerikai Gary Buchanan erejét. Dobott huszonnyolc pontot, közte hat triplát, magyarán megnyugtató képet festett magáról a játékos. Láttam már őt korábban is kosarazni, tudtam, hogy nem zsákbamacskát veszünk, továbbmegyek: Buchanan Pavlovics Predrag és Sitku Ernő mellett abba a körbe tartozhat majd, ahol a klub valaha volt legjobb játékosait jegyzik.
Azt magunk is tapasztaltuk, hogy Buchanant jókora nimbusz veszi körül Ausztriában, a klosterneuburgi vezetők végig méltatták a játékost, aki a Gmunden színeiben nyert már bajnoki aranyat a „sógoroknál”, mi több, kétszer az esztendő válogatottjában is helyet kapott. A szerdai teljesítmény alapján a 27 esztendős játékosnak alighanem lesz helye a csapatban, ám érkezésével az idegenlégiósok számát eggyel csökkentie kell a vezetésnek. Ezügyben még nem született döntés, de a jövő szerdai, körmendi bajnokin bizonyára már a véglegesnek tekinthető keret lesz bevethető.
– Fontosnak tartottam, hogy a bennünket elkísérő vezetőket, szponzorokat is meg tudtuk örvendeztetni a győzelemmel – tért vissza a találkozóra Déri Csaba. – Emellett a megszokottól valóban többet cseréltünk, ugyanis az is célunk volt, hogy mindenki lehetőséghez jusson ezen a mérkőzésen. Tényleg szépen dolgoznak a fiúk edzésen, mindenki megérdemli a bizalmat. Annak nagyon örülök, hogy Farkas Attila a Nagykálló színeiben kiemelkedik a B csoport mezőnyéből, előbb-utóbb nálunk is komolyabb lehetőséghez juthat.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!