SZON - Jegyzet

2008.04.21. 09:55

Ha „kelj fel„, akkor ülj is le!

<p>Kelj fel! – mindössze ennyi volt, amit az előző pillanatokban általa elgázol gyermekért „tett„ az autós. aztán, mint aki jól végezte dolgát, tovább hajtott.&#160;Hát, nem tudom... Tényleg ilyenek vagyunk...? <STRONG>Galambos Béla jegyzete</STRONG></p>

Valóban ilyen nagy a baj az országban erkölcsi normákkal, gerinccel, fegyelemmel?

Ha a közúti közlekedésben uralkodó állapotokból indulunk ki, akkor azt kell mondjuk: igen. Nagy a baj, bár a nem rég bevezetett „zéró tolerancia„ pozitív hatását már észlelik az illetékesek.
Úgy látszik annyira el vannak kanászosodva az emberek (tisztelet a kivételnek!), hogy csak a fenyítés – egyesek által „dedósnak„ vélt – kemény és következetes módszereivel lehet őket a közösség számára elviselhető állampolgárrá, ez esetben szabályokat betartó közlekedővé tenni.

Májustól újabb szigorú jogszabályok lépnek majd életbe, amelyek például a gyorshajtást súlyos, 30-tól akár 300 ezerig fokozható pénzbüntetéssel sújtják.
Tegyék is! Mert ha arra gondolok, hogy a gázoló – lehet, hogy csak relatív gyorshajtó – nyugodtan hazament, s állítólag a rátaláló rendőröknek azt mondta, épp most ivott meg egy pohárkával... Nos, akkor én meg azt mondanám neki: „Ülj le! Egy kis időre legalább.

Olvassa Galambos Béla blogját is, keresse az 50 fokos-t!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!