Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.13. 10:27

Megkérdeztük: Önnek mi a véleménye a 6 éves gyermekek beiskoláztatásáról?

Nyíregyháza - A vasmegyeri Kövér Károlyné szerint azzal, hogy kötelezővé tették a 6 éves korúak iskolába íratását, csak ártanak a pedagógusoknak és a gyerekeknek.

Nyíregyháza - A vasmegyeri Kövér Károlyné szerint azzal, hogy kötelezővé tették a 6 éves korúak iskolába íratását, csak ártanak a pedagógusoknak és a gyerekeknek. – Mindkét unokám késett egy-egy évet. Meggyőződésem, hogy javukra vált!

Sinka Józsefné így válaszolt: – A lányom 7 éves is elmúlt, amikor első osztályba ment. Iskolaéretten kezdte a diákéveket, voltak sikerélményei, javára vált a döntés. A törvényi kényszernek sok kisdiák megissza majd a levét!

– Éppen egy ismerősöm panaszolta, hogy ősztől kénytelen iskolába íratni a kisfiát, pedig szülőként meggyőződése, hogy a gyermekének még az oviban lenne a helye. Csakhogy megfosztották a szülőket a döntés jogától... – mondta Nagy Klaudia, aki maga is „túlórázott” egy esztendőt az óvodában.

Bodó Eszter szerint, ha egy óvodás még nem készült fel az iskolai életre, nagy hiba idő előtt rákényszeríteni a tanulásra.

Fazekas János és neje azonos véleményen van: – A lányunk a legjobbat akarja a szeptemberi születésű unokánknak. Jobban ismeri a kicsi képességeit, érettségét, felkészültségét, mint bárki más. Azt mondta, harcolni fog azért, hogy egy évvel később kezdje az iskolát. Nem értünk egyet a 6 évesek iskolába kényszerítésével! – jelentette ki Fazekas Jánosné.

Kövér Károlyné: Ártanak a pedagógusoknak és a gyerekeknek is.

Sinka Józsefné: A lányomnak javára vált a „késés”.

Nagy Klaudia: Én is „túlóráztam” egy évet az óvodában.

Bodó Eszter: Ha nem készült fel, nagy hiba készeríteni.

Fazekas János: A legjobbat akarjuk az unokánknak.

Fazekas Jánosné: A lányunk harcolni fog az igazáért.

fotók a texten 04.13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!