Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.05. 07:38

Jegyzet: Sikert sikerre halmozunk!?

A hó, a jég, a szél, az eső esküdt ellenséggé vált e télen. A cudar idő katasztrofális helyzeteket idézett elő szerte az országban, és bár a boldog-boldogtalan számára küldött szöveges belügyi üzenet („Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”) a gondoskodást sugallja, ettől még az égvilágon senki sem került ki a slamasztikából - Ladányi Tóth Lajos jegyzete. 

A hó, a jég, a szél, az eső esküdt ellenséggé vált e télen. A cudar idő katasztrofális helyzeteket idézett elő szerte az országban, és bár a boldog-boldogtalan számára küldött szöveges belügyi üzenet („Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”) a gondoskodást sugallja, ettől még az égvilágon senki sem került ki a slamasztikából - Ladányi Tóth Lajos jegyzete. De a központi kommunikációból tudjuk, hogy „száz százalékos hatékonysággal sikerült elhárítani a veszélyt”. Ezt persze merőben másképpen értékelik, akik egy héten át áram nélkül tengődtek. Akiknek a megélhetés biztonságának jegyében lefagyasztott ételei megromlottak, máig nem tudják megemészteni a traumát.

Azonban az élet nem áll meg, az ember már csak ilyen: nyel egy nagyot, próbál megbékélni a helyzettel. Azt viszont nem veszi be a gyomra, ha olyat hall, ami kiveri nála a biztosítékot. „Mindenütt helyreállt a rend” – bömbölt a rádió a koromsötét szobában.

A legújabb dicső tett szerint sikeres volt a zalai árvízi védekezés, köszönhetően a vízügyi és a katasztrófavédelmi rendszernek, az érintett önkormányzatoknak, az önkénteseknek és más szervezeteknek. Nem kellene ezt túlmisztifikálni. A rendőr strázsáljon a rend felett, a mentős mentse a menthetőt, a tűzoltó is aszerint cselekedjen, amire felesküdött. A recept egyszerű: tegye mindenki a dolgát. Nem kell feltétlenül sikerként megélni azt, ami természetes kell, hogy legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!