Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.27. 14:44

Családi nap a környezetünkért Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Felbermann Endre környezetvédelmi tanácsnok szerint elsősorban a fiatalokat kell környezettudatos gondolkodásra nevelni, ők képesek megnyerni kortársaikat és a felnőtteket is.</p>

Arcfestés, forgó-mászó fal, kukás-konténeres autó bemutató, játszóprogram, számos vetélkedő, kihelyezett ügyfélszolgálat és sztárok sokasága (4 for Dance, Hadházi László humorista, Dongó együttes, s a tervek szerint Mészáros Árpád Zsolt várja az óvodás és általános iskolás korú gyermekeket, valamint szüleiket szeptember 20-án 10 órától 17 óráig Nyíregyházán, a Városi Stadionban – ismertette az önkormányzat és a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. szervezésében zajló környezetvédelmi családi nap programját Romanovics István, a cég ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón.

Hozzátette: kicsiket és nagyokat egyaránt sikerült környezettudatos magatartásra nevelni, ösztönözni az elmúlt évek során, ezt bizonyította a Hulladékért virágot és a Karácsonyfagyűjtő akció sikere, valamint az iskolai hulladékgyűjtő programok, kreatív pályázatok népszerűsége is.

Felbermann Endrekörnyezetvédelmi tanácsnok szerint elsősorban a fiatalokat kell környezettudatos gondolkodásra nevelni, ők képesek megnyerni kortársaikat és a felnőtteket is. A szelektív szombat mindkét korosztályt megcélozza a szemléletformálás és kikapcsolódás jegyében.

– Érezhetően javult a szelektálási kedv a városban, az utóbbi időben jelentősen nőtt a különválogatott hulladékok mennyisége. Bízom benne, hogy számos család részt vesz majd az egész napos, programokban és nyereményekben gazdag vetélkedősorozaton!

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!