Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.06. 10:09

Elfogták a gyanúsítottakat Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság mobil ellenőrző csoportja csütörtökön fogott el egy rablás miatt körözött 27 éves férfit.</p>

Amikor a gyanúsított észrevette, hogy házukat körülvették a rendőrök, a hátsó ajtón próbált elmenekülni, de testi kényszerrel földre vitték és megbilincselték.

A fiatalember ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert a megalapozott gyanú szerint május 28-ára virradóan barátnőjével együtt rabolt ki egy kocsmából hazafelé tartó férfit. Áldozatukat Rákóczi utcai lakása előtt megütötték, elvették telefonját, amin a rendőrséget próbálta hívni, majd vele együtt erőszakkal bementek lakásába, hogy pénzt szerezzenek. A dulakodásra felébredtek a sértett vele lakó idős szülei, mire a tettesek elmenekültek.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság élet- és ifjúságvédelmi alosztálya már június 3-án őrizetbe vette azt a 16 éves hajdúdorogi lányt, aki a gyanú szerint a rablásban a férfi társa volt. A fiatalkorú azóta szabadlábon védekezhet, a most elfogott gyanúsítottnak viszont kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!