Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.11. 06:20

A rézágyúját neki!

<p>Hej, Áron, Áron... Legutóbb Te szedted le a harangokat, de micsoda különbség volt az! Messzire hordó ágyúkat öntöttél belőle, mert pusztította az ellenség a magyart... <strong>Nyéki Zsolt jegyzete<strong></strong></strong></p>

... s tudta mindenki: ha elvész a nemzet, harangozni se lesz kiért. Tudod, Áron (már bocsáss meg a közvetlenségért, de ez egy ideje szokás itt), most is tépdesik le a harangokat és a szabadságért harcoló példaképek szobrait, de csak azért, hogy darabokra törve aprópénzre váltsák.

Te hogy csinálnád, Áron? Jaj, az nem lesz jó! Nem lehet erőszakoskodni, azt tiltja az Európai Unió. Megértés kell ide Áron. Nem érted? Mi sem. Régen egyszerűbben oldották ezt meg: ha valaki lopott, csalt, azt megszégyenítették, elzavarták (talán előtte jól elnáspágolták), de ma tolvaj, bitang embernek jár a jog és a szája, hogy munka nincs, család viszont annál nagyobb, és nincs mit enni (meg inni se...). Nem lehet bántani a rossz embereket, Áron, mert itt van az ombudsmann. Ne nézz olyan kérdőn, kérlek, ez amolyan perzekutor, akit a megértésért fizetnek, s akit arról ismersz meg, hogy folyton toleranciáról (majd elmagyarázom ezt is) beszél.

Csak azt nem szokta mondani, hogy akárki is vagy, ne lopj. Vagy ha mondja is olykor, azt nem hajlandó elárulni, ha ágyú elé kötik sem, hogy miként lehetne ezt kicsikarni mindenkitől. Hát, nagy itt a baj, Áron...

Kapcsolódó cikkek:

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!