Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.15. 14:39

Trónkövetelők versenye a királyi címért

<p>Nyíregyháza - A nebulók versengése idején a szülőknek, pedagógusoknak előadást tartanak, dr. Rozgonyi Tiborné dr. Váradi Éva a Nyíregyházi Főiskola pszichológia tanszékének kandidátusa szól a tehetség korai felismeréséről.</p>

Május 17-én 10 órától tartják a Hetedhét Határ Legjobb Kis Matematikusa Országos Matematikaverseny Országos döntőjét, amelyre 130 település csaknem 3000 tanulója nevezett. A szakértő zsűri 5 évfolyamból 250 gyermeket hívott a döntő megmérettetésre. A program nyitányaként Sinus Birodalmi király köszönti a trónkövetelőket a rendezvény helyszínén, a Nyíregyházi Főiskolán. Az apró matematikusoknak 60 perc áll rendelkezésre ahhoz, hogy bebizonyítsák, ők a 2008-as esztendő legjobbjai hetedhét határban. A nebulók versengése idején a szülőknek, pedagógusoknak előadást tartanak, dr. Rozgonyi Tiborné dr. Váradi Éva a Nyíregyházi Főiskola pszichológia tanszékének kandidátusa szól a tehetség korai felismeréséről.
- Az ünnepélyes eredményhirdetést 16 órától tartjuk, minden versenyző emléklapot kap. A dobogósok emlékplakettet is hazavihetnek s a támogató cégek is megajándékozzák őket. A nyeremények között fürdőbelépő és sóstói hétvége is szerepel - tudtuk meg Vasváry Zoltán szervezőtől.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!