Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.15. 16:43

Szabolcsban is szolgált az új ORFK bűnügyi főigazgató

<p>Házi István rendőr dandártábornokot nevezte ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az ORFK bűnügyi főigazgatójának - olvasható az IRM sajtó és kommunikációs osztályának csütörtöki közleményében.</p>

A május 16-i hatályú döntést az országos rendőrfőkapitány javaslatára hozta meg a tárca vezetője - tették hozzá. A kommüniké felidézi, hogy Házi István 28 éve teljesít szolgálatot a rendőrség állományában. Rendőrtiszti főiskolai  végzettsége mellett jogi és közgazdaságtudományi diplomával is  rendelkezik. 2000. október 1-jétől új beosztásába történő kinevezéséig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt, előtte hat évig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójaként teljesített szolgálatot.

Szabolcs megyei szolgálati ideje alatt két alkalommal is megbízott rendőrfőkapitány volt. Tapasztalatai alapján nem számít véletlennek ez a kinevezés.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!