Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.24. 14:01

Tiltakozás az erőszak ellen Vásárosnaményban

<p>A politikai pártoknak együttesen kellene fellépniük az erőszak, illetve a törvénytelenség ellen.</p>

Vasárnap Vásárosnaményban tart az erőszak elleni tiltakozásul demonstrációt a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt megyei szervezete a Nemzeti Gárda, a Nemzeti Őrsereg és a nyíregyházi Kossuth téri tüntetők részvételével. Minderről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke és Lipusz Zsoltnyíregyházi alelnök.

A városi alelnök az előzményeket ismertetve elmondta, hogy a napokban rablógyilkosság történt Vásárosnaményban, s az elkövetők cigány származású fiatalok voltak. A Jobbik nyíltan vallja, hogy Magyarországon van cigánybűnözés, s ez olyan súlyos gond, amellyel foglalkozni kell. Lipusz Zsolt a szomszéd megyékből hozott példákat arra, hogy jól élő cigányok rabszolgaként dolgoztatnak embereket. Tud hasonló Szabolcs megyei esetről is, csak az emberek nem mernek feljelentést tenni, rettegnek a bosszútól. Több helyen uzsorakamatra adnak kölcsön pénzt a jómódú cigányok.

A Jobbik párt képviselője hangoztatta, a társadalomnak, a politikai pártoknak együttesen kellene fellépniük az erőszak, illetve a törvénytelenség ellen, mert tragikus következményei lehetnek.

Gyüre Csaba a vasárnapi demonstrációt ismertette. MInt elmondta, azt hitték, hogy Nyírkáta után egy jó ideig nem kell majd demonstrációt szervezniük, de a Vásárosnaményban elkövetett gyilkosság erre készteti őket. A közrend, a közbiztonság édekében szervezett figyelemfelhívó felvonulás vasárnap 16 órakor indul a Profi és Spar parkolójából. A polgármesteri hivatalnál beszédek hangzanak el, majd az Alkotmány utcában felkeresik a gyilkosság helyszínét, ahol mécsest gyújtanak és énekelnek. Innen több utcát érintve vonulnak majd vissza a kiindulási pontra.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!