Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.06. 09:57

Nyíregyháziak írják: Járni jár, de...

<p>Nyíregyháza - Takarékoskodtunk, ahogy tudtunk, s örültünk neki, hogy visszajár 33 ezerforint. Mikor fel akartuk venni az összeget, kiderült, csak a felét kapjuk meg. Érdeklődésünkre elmondták, ennyi jár, mert nem volt annyi hőfelhasználásunk.</p>

Több olvasó is panaszolta, nem kapják meg a 2007-es elszámolás alapján visszajáró pénzt.
A 2007. évi elszámolást megkaptuk a Nyírtávhőtől – kezdi panaszát Baraksó László. – Takarékoskodtunk, ahogy tudtunk, s örültünk neki, hogy visszajár 33 ezer forint. Mikor fel akartuk venni az összeget, kiderült, csak a felét kapjuk meg. Érdeklődésünkre elmondták, ennyi jár, mert „nem volt annyi hőfelhasználásunk, mint amennyit ők gondoltak”. Nem értjük, akkor, miért nem eleve 16 ezerről küldtek ki számlát?

A Vasvári Pál utca 52-ből négyen írták alá a levelet, melyben sérelmezik, hogy a mérők leolvasása után, nem kapták meg azt az összeget, ami a papíron szerepelt. Nekik azt a magyarázatot adta az illetékes ügyintéző: nem használták el azt a hőmennyiséget, amire a támogatást kapták. Ezt nem tudják elfogadni, hisz a támogatást a jövedelem bevallása, vagyis az anyagi rászorultsága alapján kaphat valaki, s nem a hőfelhasználás után! „Ember legyen a talpán, aki ki tudja számolni, mennyi a hőfelhasználás! Azt sem tudjuk kiszámolni, hogy havonta mennyit, és miért éppen annyit, kell fizetni. S még van bőr az arcukon, a februári értesítőben, a márciusi áremelésről tájékoztatni? Bíztatnak ajtó- és ablakcserére, amit sokan meg is tesznek, s talán csökken a fűtés összeg, ezért így akarják pótolni? Vagy mégsem kellett volna a mérőt felszerelni?” – írják.

Édesanya nevében ragadott tollat Borsyné Drégelyi Ágnes. Kiemeli, hogy édesanyja évek óta egyedül él egy 55 négyzetméteres lakásban. Bár a radiátorok mérővel vannak ellátva, csak egy szobát fűt. Eddig elszámoláskor, mindig neki kellett fizetni. 2007-ben kicseréltette az ablakokat, remélve, hogy végre visszakap a fűtésdíjból. Tavaly 201 301 forintot fizetett be. Erre jött a számla, és az enyhe tél, az ablakcsere ellenére még 44 720 forintot be kell fizetnie. Szóval hiába minden – fejezi be sorait.

Kapcsolódó cikkek:

  • Csökkenthető a számla?
  • Napok óta nincs fűtés
  • Felfér a fűtés a napokban
  • Tragédia történt a fűtés előtt
  • - Dankó Mihály -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!