Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.10. 06:09

Olvasónk ötlete Sóstó jövőjéért

<p>Nyíregyháza, Sóstó - Javaslom, hogy a kemping területéből (északi oldalon) mintegy 6–7 méternyi részt nyissanak meg, kerítéssel ellátva a tó felől, és a szabad részen kialakíthatnak egy olyan területet, hogy a strand tava is körbe sétálható legyen.</p>

A héten a Kelet-Magyarország foglalkozott a sóstói–sóstóhegyi fejlesztésekkel. Sóstófürdőn egyre többen sétálnak a parkban, és a most csupán a csónakázótavat lehet körbesétálni.

A fürdőtavat most csak félig, mivel nem lehet körbemenni a tónál. Javaslom, hogy a kemping területéből (északi oldalon) mintegy 6–7 méternyi részt nyissanak meg, kerítéssel ellátva a felől, és a szabad részen kialakíthatnak egy olyan területet, hogy a strand tava is körbe sétálható legyen.

A Blaha Lujza sétányon lévő kerthelyiség mellett (kb. 4–5 méter) cölöpökre épített kis hídon keresztül elérhető a Blaha Lujza sétány. E megoldással lerövidíthető lenne a sétány hossza is, s a sétányon lévő parkoló is könnyebben elérhető lenne. A beruházás értéke sem lenne jelentős, a megvalósítása Sóstó további fejlődését szolgálná.

Kiss Tibor
Nyíregyháza

Kapcsolódó cikkek:

Kelet-Vita: Sóstó-Sóstóhegy
Zöld utat kapott az Állatparkba tervezett Zöldpiramis, és a hozzá kapcsolódó beruházások. A strandfürdő is megújulhat a tervek szerint.

Rendőrök nyugtattak a Sóstón
Sikerült megegyezni a vitatkozóknak egymással Nyíregyháza – Sóstón, így rendőri beavatkozásra nem került sor, bár négy órával korábban még pattanásig feszültek az indulatok.

Fogjanak össze a Sóstó intézményei!
Jól sejtettük, a Sóstó jelene és jövője mind racionálisan, mind érzelmileg megérintette a V@rosvita résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!