Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.18. 08:43

Ünnepi testületi ülés Gencs és Ópályi testületei között

<p>Ópályi - Március 15.-hez kapcsolódóan ünnepeltük a romániai Érkávás Képviselő-testületével közös testületi ülésen a 2005. márciusában kötött testvér települési megállapodás 3. évfordulóját.</p>

A két település kapcsolata a gencsi és az ópályi teleház kapcsolatfelvételével kezdődött, majd az Ópályiak Baráti Köre és a gencsi Szent Balázs Alapítvány Interreg vagyis határon átnyúló pályázat segítségével Európai Uniós felkészítő tréninget tartott a Nagykároly környéki települések vezetőinek és civil szervezeteknek.

Ezt követően került sor a két falu közötti testvér települési megállapodás megkötésére. Részt veszünk egymás ünnepein, segítjük civil szervezeteink közötti kapcsolattartást és sor került az iskoláink nevelőtestülete közötti kapcsolat felvételre is. A két képviselő-testület és Todoran Ioan Érkávás polgármestere és Erdélyi MiklósÓpályi polgármestere kinyilvánította, hogy együttműködésüket a jövőben is folytatják - számolt be Ópályi polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!