Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.12. 15:59

Mindent hagyva menekültek a nyíregyházi piacról

<p>Nyíregyháza - A Kikelet jegyében összehangolt ellenőrzést tartottak a nyíregyházi Tokaji úti vásár-piacon. Az adóellenőrök 53 vizsgálatot végeztek, ezek során 34 esetben tártak fel olyan szabálytalanságot, amely szankcióval jár.</p>

15:50: Tiltott termékek arzenálja

A termékek eredetét – néhány kivételtől eltekintve – a kereskedők a helyszínen hitelt érdemlő bizonylattal igazolni nem tudták. Jellemzően sok volt a kereskedelmi tevékenység végzésére jogosultsággal nem rendelkező külföldi állampolgár.

Sokan árultak tiltott terméket, például gázperzselőt, gázégőt, hálózati feszültségről működő stekklámpát és akkumulátortöltőt. A külföldiekkel szemben a helyszínen pénzbírságot szabott ki a hatóság.

Az árusítók közül némelyek az árujukat hátrahagyva elmenekültek az ellenőrzés elől. A fogyasztóvédelmi hatóság az akció során mintegy 3 millió forint bírságot tervez kiszabni – tudtuk meg Holló Jánosnétól.

14:15: A közelmúltban nyolc hatóság együttműködési megállapodást írt alá a feketegazdaság egységes, gyors és hatékony visszaszorítása érdekében. A Kikelet hadjárat névvel illetett közös és összehangolt fellépés tavaszi akciósorozatának egyik jelentős színhelye volt a nyíregyházi Tokaji úti vásár-piac – tájékoztatott Holló Jánosné, a fogyasztóvédők vezetője.

Adóellenőrök, munkavédelmisek
– Az adóellenőrök 53 vizsgálatot végeztek, ezek során 34 esetben tártak fel olyan szabálytalanságot, amely szankcióval jár. Számla- vagy nyugtaadási kötelezettség elmulasztását 14 esetben tapasztalták, további 11 esetben a kiadott bizonylat nem volt megfelelő.

A foglalkoztatotti ellenőrzések során 4 adózónál találtak 10 olyan munkavállalót, akiknél már a helyszíni ellenőrzés során megállapítható volt a bejelentési kötelezettségre vonatkozó szabályok megsértése.

Az adóhatóság mintegy 9 millió forint bírságot szab ki. A munkaügyi felügyelők összesen 22 munkáltató munkaügyi ellenőrzését végezték el. Ebből 12 munkáltató esetében állapítottak meg szabálytalanságot. Az ellenőrzés során 3 esetben munkaszerződés nélküli, 1 esetben külföldi állampolgár engedély nélküli foglalkoztatását állapították meg.

Kapcsolódó cikkek:

Csillagszóró hadművelet: félidőben az akció, eddig 550 millió forintnyi bírságot róttak ki a hatóságok

Több mint tízezer ellenőrzés és 550 millió forintnyi kirótt bírság a mérlege a most félidejéhez érkezett "Csillagszóró hadműveletnek". Bővebben...

Csillagszóró: bezártak egy üzletet Nagykállóban

Az Észak-alföldi Régióban megtartott ellenőrzések eredményeiről Kupecz József pü. százados a Vám-és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat.  Bővebben...

Csillagszóró-akció: 170 milliós fogás Murakeresztúron

Tizenhétezer darab hamisított szemüveget foglaltak le a vámosok a murakeresztúri vasúti átkelőnél szombaton - mondta el a Független Hírügynökségnek vasárnap Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője. Bővebben...

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!