Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.10. 06:17

Lefülelték a fatolvajokat a polgárőrök Nyíregyháza-Oroson!

<p>Még csak alig néhány hónap telt el az idei esztendőből, a Nyíregyháza-Oros Polgárőrség vezetője, Cziva István mégis számos sikeres tettenérésről, akcióról, feladatteljesítésról számolt be, amelyekben a több mint harminc főt számláló rend-őrök az elmúlt hetekben részt vettek.<br /> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/Polgarorseg%20-%20Bulizona%20video-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/Polgarorseg%20-%20Tetteneres%20video.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

– Fő feladatunk a közbiztonság fenntartása, a hatóság munkájának segítése. Tűzeseteknél forgalomirányítással segítettük a lánglovagok munkáját, számos közúti balesetnél voltunk jelen, illetve tettenéréses bűncselekményből és kisebb-nagyobb szabálysértésekből is bőven kijutott.

Az orosiak és a környékbeliek hálásak jelenlétünkért, mert ez növeli biztonságérzetüket. Sokan azonnal jelzik, ha gyanús személyeket, idegen autókat, bűncselekményeket, garázdaságot észlelnek a területünkön. Főképp autófeltörések, lopások, betörések fordulnak elő, nem ritkán fényes nappal, tudván, hogy munkában vannak a sértettek, úgymond „szabad a pálya”.

Tettenéréskor a polgárőrök maximum visszatarthatják az elkövetőt a rendőrség kiérkezéséig. Péntek és szombatonként fokozottabban figyelünk a szórakozóhelyekre, kora hajnalban előfordul egy-két hangos szóváltás, kisebb koccanás a fiatalok között. Az egyik társam nemrégiben egy 43 mázsás falopást ért tetten, de találkozunk kukoricaföldeken portyázókkal is – summázta a polgárőrvezető.

Kapcsolódó cikkek:

Leütötték a polgárőrt
A jánkmajtisi művelődési ház bejáratánál előzetes szóváltás nélkül egy fával (seprűnyéllel) hátulról leütöttek egy polgárőrt.

Polgárőr elismerések
Megyénkből az Év polgárőre címet Bordás Béla a Közlekedési polgárőrök titkára kapta, míg a legjobb polgárőr szervezet címet a Tiszanagyfalui polgárőrség kapta 2007-ben, vezetőjük Jászovics László.

Polgárőr a pácban
Egy polgárőr autó makacsolta meg magát csütörtök délután Nyíregyházán, amikor egy jelzőlámpa előtt kifordult az első kereke, és nem ment tovább.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!