Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.20. 14:28

Leader Csoport: Mérföldkő a vidékfejlesztésben

<p>Vásárosnamény - A Felső-Tiszavölgyi Leader Csoport Mérföldkő megbeszéléshez érkezett, Vásárosnaményban: az alapítók, vagyis az önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek kötnek egyezséget. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Leader_Csoport__M_rf_ldk__337__a_vid_kfejle/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Leader Csoport: Mérföldkő a vidékfejlesztésben 2008.03.20." /></a></dia></p>

14:20: A hagyományok völgyét tervezik

Elfogadta saját, elkészült „Mérföldkő programját„ március 20-án délelőtt a Felső-Tisza Völgyi LEADER akciócsoport Vásárosnaményban. A polgármesteri hivatalban az akciócsoport-tag önkormányzatok-, vállalkozások-, civil szervezetek képviselői számára dr. Kelemen Béla tarpai polgármester, a tervezést koordináló csoport vezetője ismertette a fő vonalaiban kidolgozott programot.

– A tét 1,2 milliárd forint. Ha tudunk jól tervezni, értelmes helyi elképzeléseket kidolgozni, s mögé közös akarattal fölsorakozni, akkor ennyi pénz jöhet a Felső-Tisza Völgyi LEADER akciócsoportot alkotó térségbe.

Ez a hatalmas összeg pedig, a saját erőkkel együtt azt szolgálja majd, hogy e különleges adottságokkal rendelkező térségben megvalósuljon egy olyan fenntartható fejlődés, amely az ott élők boldogabb jövőjét szolgálja – fogalmazott a lapunknak a közösségi tervek ismertetését követően Kelemen Béla.

Az elkötelezett vidékfejlesztési szakember kiemelte: a következő időszak ismét rendkívül fontos lesz, mert ha sikerül is a fenntarthatóság, az esélyegyenlőség, a foglalkoztatottság s a hagyományos értékek megőrzésére és másoknak bemutatására alapozó programmal a támogatást elnyerni, az akciócsoport tagjai által ebbe illeszkedő konkrét megvalósítási szándékok nélkül nem lehet sikeres! Ugyanakkor elengedhetetlen a roma lakosság bevonása ezekbe a helyi fejlesztési tennivalókba.

13:00: A Felső-Tisza Völgyi LEADER akciócsoport programja, illetve a révén elérendő távlati céllal kapcsolatban Kelemen Béla így fogalmazott: „Aki itt él és itt dolgozik, ne érezze magát Magyarország másodrendű állampolgárának„

9:40: Az alapítók: az önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek március 20-án arról kötnek egyezséget, hogy a csoport stratégiai tervezői által a településeken folytatott megbeszélések szellemében milyen fő csapásirányokat jelölnek ki a programba illeszkedő helyi vidékfejlesztési projektekkel.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!