Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.06. 16:34

István atya áldásos tevékenysége

<p>Napkor - István atya segítségével egyre több cigány család eljár a templomba, az addig vadházasságban élő emberek házasságot kötöttek. Minden hónapban egyszer lejár a cigánycsaládokhoz gitárjával: imádkozunk, éneklünk.</p>

István atyaNapkoron 1992 óta plébános, attól a naptól fogva szívén viselte a cigányok sorsát, segített beilleszkedni a magyarok közé. Nagyon sokat segített a cigány és a magyar emberek közötti nézeteltéréseket megbeszélni, megoldani.

István atya segítségével egyre több cigány család eljár a templomba, az addig vadházasságban élő emberek házasságot kötöttek, többek között jómagam is. Minden hónapban egyszer lejár a cigány családokhoz gitárjával: imádkozunk, énekelünk, hitről és emberi elvárásokról, hovatartozásról beszélgetünk. Minden cigány gyermek elsőáldozó, illetve bérmálkozó. Akármilyen problémánk van, bizalommal fordulunk az atyához, aki mindenben segít.

A napkoricigány felnőttek, illetve gyerekek nagy része István atya segítségével megtalálta a helyes utat. A helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében sok kiránduláson vettünk részt, amelyekhez az atya anyagilag is hozzájárult. Kívánunk István atyának erőt, egészséget munkájához!

Nagy Zoltán Ferenc
Napkori CKÖ elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!