Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.23. 08:15

Oros: igennel szavazok

<p>Nyíregyháza-Oros - Vannak, akik a leválás mellett érvelnek, mások a Nyíregyházához való tartozást kívánják a jövőben is.</p>

Április végén népszavazást tartanak Nyíregyháza-Oroson a leválásról. Megoszlik az ott élők véleménye. Vannak, akik a leválás mellett érvelnek, mások a Nyíregyházához való tartozást kívánják a jövőben is.

A napokban jelent meg Mészáros Pál tollából egy levél Oros Nyíregyházáról való leválásáról, pontosabban nem leválásáról – írja elektronikus levelében Szakolyi István, nyíregyházi olvasónk.

Nekem teljesen más a véleményem. Úgy érzem, a leválás jót tenne a városrésznek, illetve akkor már a nagyközségnek. Akkor tudna igazán fejlődni, hozzájutni olyan forrásokhoz, amelyekhez most nem, vagy csak nagyon nehezen tud.

Gondolok itt elsősorban az ott lakó vállalkozók adójára, a gépjárműadóra és egyéb bevételre. Emellett a legfontosabb a pályázati pénzek lennének. Most igazán jó lehetőség van forint milliók, tízmilliók megszerzésére. Persze csak jó pályázattal, s olya beruházásra, amire szükség is van.

Amit a későbbiekben minden nehézség nélkül finanszírozhat az önkormányzat, vagy inkább öneltartó lesz. Nem mondok erre példát, mert falugyűlésen, meg bárhol elmondják majd az ott élők, szerintük mit lehetne építeni. Vallom, nem járnak rosszul az ott élők az önállósággal, inkább nyernek vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!