Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.21. 06:02

Postaládánkból: Azonos eséllyel

<p>Nyíregyháza - Lehet, hogy sokan felkapják a fejüket levelemet olvasva. Én jogosnak tartom, hogy a következőkben az őstermelőknek is nyugtát kell adni. Menjen ki valaki Nyíregyházán a Búza téri piacra! <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/nyugtat-ad-az-ostermelo-is/cn/szon-news-km_01-20071212-035154"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Őstermelőknek</B></A> [.pdf - 68KB]</p>

Az első sorok olyan gyönyörűek, olyan gazdag a kínálat, hogy még egy maszek zöldséges is megirigyelhetné. S ami a legnagyobb gond, ez nem piac, itt ugyanolyan drága, sőt (!) minden, mint a kereskedőknél.

Nem olcsóbb egy forinttal sem. Például a boltban a bab kilója 380-400 forint, a piacon 400-ért adnak egy félkilót. De hasonló az eset a burgonyánál. A gondot abban látom, hogy sokan (tisztelet a kivételnek) évek óta kimennek a nagybani piacra és felvásárolják a terméket, s mint őstermelők eladják. Ők nem fizetnek adót ezért, nincs rezsijük, stb. Adhatnák tehát olcsóbban, de nem teszik. A lényeg tehát az: helyes, adózzanak, fizessenek ők is, ha a kereskedő rá van kényszerítve! Így lesz azonos az esély, esetleg olcsóbb a piac!
L. László

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!