Sport - Salakmotor

2019.04.05. 14:26

Összeállt a „farkasfalka”, irány a salakmotoros ob!

Debrecen - Magosi és Benkő távollétében a debreceni Kovács Rolandra főszerep hárulhat.

Debrecen - Magosi és Benkő távollétében a debreceni Kovács Rolandra főszerep hárulhat.

A salakmotorsport kedvelőinek egy új alakulattal kell megismerkedniük, nevezetesen a Speedwolf Debrecennel. A Debrecen Speedway SE felfüggesztette a működését, de így nem marad salakos egylet nélkül a cívisváros. Az év elején megalakult Speedwolfnak rögtön fejest kell ugrania a mély vízbe, hiszen az országos egyéni magyar bajnokság versenykiírásának megfelelően öt vaspapucsost szükséges neveznie a szombaton Nagyhalászban megrendezendő viadalra. A tárgyalássorozatok végén a következő kvintett képviseli a hajdúsági gárdát a Nyírségben: Kovács Roland, a lengyel Stanislaw Burza, az argentin Facundo Albin, az ukrán Marko Levisin és a szintén lengyel Hubert Legowik. (Utóbbi motorossal a szóbeli megállapodás már megszületett, mindössze a lengyel ligában szereplő klubjának engedélyére várnak.)

A papírforma alapján igen erősnek tűnik a „farkasfalka”, nagy csalódás lenne, ha valamelyik versenyző nem állna dobogóra. A holtidény negatív szenzációját a tavalyi ob két legjobbja szolgáltatta, Magosi Norbert szlovák, míg Benkő Roland szlovén licenszet váltott a 2019-es idényre. Ennek fényében az elmúlt évi bronzérmes Kovács Rolandnak jó esélye van arra, hogy a pontvadászat végén a legelőkelőbb helyen végző magyar vaspapucsos legyen.

Stanislaw Burza 2018-ban a két nagyhalászi ob-n indult, az elsőn a dobogó legfelső fokára állhatott, míg a második derbin a harmadik helyen végzett. Az ukrán Marko Levisinben a MACEC Kupa címvédőjét tisztelhetjük, aki szintén jól ismeri a nyírségi ovált, már többször motorozott rajta. A korábbi argentin bajnok, Facundo Albin ebben a szezonban spanyol versenyzői engedéllyel motorozik, aminek az a jelentősége, hogy az egyéni Európa-bajnoki küzdelmekben is részt vesz. Hubert Legowik sem ismeretlen a hazai publikum számára, mivel a lengyel salakos 2017-ben résztvevője volt a Debrecen Nagydíjnak és a Barátság Kupa hajdúsági fordulójának is, mindkét viadalon letette névjegyét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!